Vegaaniset tiikerikakkuruudut

Vegaaniset tiikerikakkuruudut, joihin on upotettu mascarponea, vadelmia ja suklaahippuja, on järjettömän ihana leivonnainen! Ystäväni Tiia leipoi näitä meille jo melkein kolme vuotta sitten, ja ihastuimme niihin niin kovasti, että niitä tarjottiin myös lapsemme nimiäisjuhlissa. Leivokset ovat kummitelleet mielessä siitä lähtien, ja vihdoin oli aika leipoa näitä itsekin ja kirjoittaa resepti ylös blogiin teidänkin iloksi.




Resepti on veganisoitu K-Ruoan vadelmaiset tiikerikakkuruudut- reseptistä. Vegaanista mascarponea on saatavilla useissa isoissa ruokakaupoissa, tällä hetkellä markkinoilla olevan merkki on Schagfix creme like mascarpone kasvisrasvalevite.




Helppo peltileivonnainen sisältää pari vaihetta, mutta leivoksia valmistuu kerralla reilu annos, jotka voi myös pakastaa.




VEGAANISET TIIKERIKAKKURUUDUT
1 uunipellillinen

Reseptin alkuperä: resepti on alunperin K-Ruoan vadelmaiset tiikerikakkuruudut, jotka ystäväni Tiia veganisoi muutama vuosi sitten.

Vaalea taikina
300 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
1 dl omenasosetta
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 1/2 dl kasvimaitoa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Suklaataikina
1/4 vaaleaa taikinaa
100 g tummaa suklaata
2 rkl kasvimaitoa
1 rkl kaakaojauhetta

Päälle
250 g vegaanista mascarponea
200 g vadelmia
1/2 dl tummasuklaahippuja / rouhittua suklaata

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Valmista taikina. Vaahdota margariinia ja sokeria sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 3-4 minuutin ajan. Lisää omenasose, soijajogurtti ja kasvimaito. Sekoita. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaan, mutta älä jää vatkaamaan.

Levitä 3/4 taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista suklaataikina. Ota jäljelle jäänyt 1/4 taikinasta ja lisää siihen 2 rkl kasvimaitoa ja 1 rkl kaakaojauhetta. Sulata suklaa ja sekoita taikinaan.

Lusikoi suklaataikinaa vaalean taikinan päälle nokareiksi. Notkista tarvittaessa mascarponea lusikalla, ja lusikoi mascarponesta nokareita taikinan päälle. Sekoita taikinoita hieman toisiinsa hammastikun avulla. Ripottele päälle vadelmia ja suklaahippuja.

Paista tiikerikakkuruutuja uunissa 20-25 minuuttia, kunnes kakkulevy on kypsä. Sitä ei ole syytä paistaa kuivaksi, mutta kypsyneen kakkulevyn tunnistat jähmettyneistä reunoista ja pinnasta.

Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.

Tiikerikakkuruudut säilyvät parhaiten jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kelmuun käärittynä noin 5 vuorokautta. Leivokset voi myös pakastaa.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen kommenttiosioon.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja FacebookistaSeuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

6 kommenttia

  1. Oi näyttääpä herkulliselta, mietin että onko mascarpone mahdollista korvata jollain tai vaikuttaako kuinka oleellisesti jos vain jätän sen pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi korvata vegaanisella tuorejuustolla tai jättää pois jos se ei itseä haittaa :)

      Poista
  2. Nämä vegaaniset tiikerikakkuruudut johdattivat minut sivistollesi. Hyvää tuli!!! Monta muutakin mielenkiintoista reseptiä... Taidan tulla käymään usein. Kiitos ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla että nämä tuo soi tänne! :) Ja kiitos, todella ihana kuulla!

      Poista
  3. Mainioita leipomuksia tuli! Jogurttia ei minulla ollutkaan tarpeeksi, korvasin ylijäämä-hapanjuurella (lisäsin varoiksi vähän ruokasoodaa), ja hyvin toimi. Vadelmissa ja suklaarouheessa ei kannata pihistellä : )
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapanjuuri taipuu kyllä moneen! :) Kiitos viestistä, tosi kiva kuulla!

      Poista