Vegaaniset marianne-laskiaispullat

Mariannekermalla ja vadelmahillolla täytetyt pehmeät laskiaispullat ovat mukava pieni irrottelu laskiaispullasesonkiin! Leivoin näitä pullia ensimmäistä kertaa viisi vuotta sitten, ja siitä lähtien niitä on leivottu meidän taloudessa aina perinteisten laskiaispullien ohella helmikuussa.




Jos murskaat itse Marianne-karkit, varo jauhamasta niitä liian sileäksi. Kerman seassa rouskuvat pienet sattumat ovat ihania!




Jos etsit lisää laskiaispullareseptejä, tsekkaa tästä perinteinen resepti:


Ja jos täyttämättömiä pullia meinaa jäädä keittiön nurkkaan kuivumaan, kokeile tätä ihanaa reseptiä:





VEGAANISET MARIANNE-LASKIAISPULLAT
n. 20 kpl

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Taikina
1 tlk ( á 400 ml) kookosmaitoa (voit käyttää myös muuta kasvimaitoa, mutta rasvaisesta kookosmaidosta tulee ihanan pehmeät pullat)
1 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
8 g kardemummaa
noin 11-12 dl vehnäjauhoja
2 dl huoneenlämpöistä margariinia

Mariannekerma
3 1/2 dl kasvivispiä (käytin Valio Oddlygood, myös Fazer Aito ja Plantin vispi ovat jämäköitä ja hyviä tähän tarkoitukseen)
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
180 g Marianne Crush -rouhetta tai saman verran kuorittuja Marianne-karkkeja murskattuna esimerkiksi blenderissä, tai pakastepussin sisällä kaulinta apuna käyttäen

Lisäksi
vadelmahilloa

Voiteluun
aquafabaa (säilykekikherneiden lientä) tai muuta haluamaasi nestettä voiteluun *
raesokeria

Valmista pullataikina. Mittaa kookosmaito ja vesi kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon, lisää tuorehiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Lisää valtaosa jauhoista (10-11 dl) ja alusta kiinteäksi taikinaksi. Lisää pehmeä margariini nokareina ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Lisää tässä vaiheessa jauhoja, mikäli sille on tarvetta. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla, mutta muista että taikinan täytyy olla myös helposti käsiteltävää. Peitä taikinakulho liinalla ja anna levätä 10-15 minuuttia ennen leipomista.

Kun olet valmis leipomaan, kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa noin 20 osaan. Pyörittele pullat palloiksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille kohoamaan liinan alle vedottomaan, lämpimään paikkaan. Anna kohota puoli tuntia - tunti.

Vinkki: Itse tykkään kohottaa pullat uunissa. Voit käyttää uunin nopeasti päällä ja sammuttaa sen hetimmiten, jolloin uuniin tulee matala lämpö, jossa hiivataikinan on hyvä kohota. Monessa uunissa voi laittaa pelkän valon päälle, jolloin lämpötila myös kohoaa. Jos kohotat pullat uunissa, muista nostaa ne työtasolle ennen kuin lämmität uunin oikeasti!

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kun pullat ovat kohonneet, voitele pullat aquafaballa. Ripottele pinnalle halutessasi raesokeria tai mantelilastuja. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat saanet kauniin värin myös pohjasta. Nosta  ritilän päälle jäähtymään.

Pullien jäähtyessä vatkaa kasvivispi kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla, tomusokerilla ja mariannerouheella. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä hillolla ja mariannekermalla. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

*Vegaanisten pullien voiteluun käy mm. kahvi, kahvi-sokeriseos, vaniljavanukas, kaurakerma tai kasvimaito. Itse käytän mieluiten aquafabaa, jolla tulee todella kaunis väri pullan päälle.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.


Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

Ei kommentteja