Vegaaninen stracciatella-moussekakku

Vegaaninen stracciatella-moussekakussa on ihanan pehmeää valkosuklaamoussea, jonka seasta löytyy reilusti suklaarouhetta, ja päältä kerros suklaaganachea. Tätä kakkua tekee mieli lusikoida suuhun loputtomasti!





Stracciatella-moussekakku sopii loistavasti myös pääsiäiseen, ja voit koristella sen silloin suklaamunilla ja vegaanisilla "Kinder bueno" patukoilla (Love Raw -merkiltä löytyy useita makuja!). Voit valmistaa kakusta myös gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä (esim. Coppenrath Cooky -merkkiset täytekeksit) ja gluteenitonta kasvivispiä. Lue reseptistä tuotevinkit!

VEGAANINEN STRACCIATELLA-MOUSSEKAKKU
halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan

Pohja
200 g vegaanisia suklaatäytekeksejä (kuten Oreo tai Dominon vegaaniset maut, gluteenittomana Coppenrath Cooky -merkkiset täytekeksit) 
50 g margariinia

Mousse
150 g vegaanista tummaa suklaata
240 g vegaanista valkosuklaata (kuten Ichoc)
400 g kasvipohjaista vaniljarahkaa (suositus: Valio Oddlygood bake & dessert vanilja)
2 dl kasvivispiä (valitse jämäkkä vispi, kuten Planti, Oddlygood (gluteeniton vaihtoehto) tai Fazer Aito)
1/2 dl tomusokeria
1/4 tl suolaa

Ganache
100 g vegaanista tummaa suklaata
100 g kasvipohjaista vispiä (kuumennuksen kestävää, kuten Planti tai Alpro soija (gluteeniton vaihtoehto))
1 tl margariinia
ripaus suolaa

Päälle
tuoreita marjoja

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla tai leivinpaperilla.

Valmista pohja. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita joukkoon. Painele tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista mousse. Rouhi tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja siirrä sivuun. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kääntele sulanut valkosuklaa rahkan joukkoon. Vatkaa kasvivispi kuohkeaksi vaahdoksi tomusokerin ja suolan kanssa. Ota vispistä 1/3 ja sekoita rahkaseoksen joukkoon. Kääntele loput vispistä ja suklaarouhe nuolijalla massan sekaan. Levitä keksipohjan päälle ja siirrä hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

Valmista ganache kun kakku on hieman hyytynyt. Pilko tumma suklaa pieniksi paloiksi ja siirrä kulhoon. Mittaa kattilaan vispi, margariini ja suola. Kuumenna höyryävän kuumaksi ja kaada suklaan päälle. Anna seoksen seistä hetki, jotta suklaa alkaa sulamaan, ja sekoita ganache sitten tasaiseksi nuolijalla. Varo vatkaamasta, ettei ilmakuplia synny. Kaada ganache kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä toiset 4 tuntia tai seuraavaan päivään saakka.

Kun olet valmis tarjoilemaan kakun, irrota se vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla.

Kakku säilyy suojattuna jääkaapissa hyvänä noin 4 päivää.




Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.


Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

4 kommenttia

  1. Ihana resepti, testiin menee! Mitä vaniljarahkaa käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja mukava kuulla! :) Käytin Valio Oddlygoodin Bake & Dessert vaniljaa, mutta aiemmin olen käyttänyt vastaaviin myös Alpron vaniljarahkaa, ja se on myös toiminut hyvin!

      Poista
  2. Mä käytin Alpro Greek style vaniljaa ja kakku valitettavasti oli liian löysää ja lässähti, vaikka tein ohjeen mukaan ja kakku oli yön yli jääkaapissa. Maku oli kyl hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä! Onpa harmi kuulla - olen itse aiemmin käyttänyt Alpron rahkaa ja samassa suhteessa valkosuklaata, ja on toiminut. (en osaa sanoa onko tuotetta muutettu sen jälkeen jotenkin) Tässä reseptissä olen itse kuitenkin käyttänyt Valion Oddlygoodia, joten lisään sen reseptiin tuotesuositukseksi, sillä se ainakin toimii varmasti. :)

      Poista