Vegaaninen kinderbrownie

Tahmainen ja ihana suklaabrownie kuorrutetaan valkosuklaalla ja reilulla määrällä vegaanisia Kinder Bueno -tyylisiä patukoita - tässä on ihan täydellinen pääsiäisherkku! Jokaisella puraisulla saa ihanan yhdistelmän sitkeää suklaabrownieta ja rapeita patukoita... uskomattoman herkullista!





Reseptissä käytetyt suklaapatukat on Love Raw -merkkisiä vohvelisuklaapatukoita, jotka ovat vegaanisia versioita klassisista Kinder Buenoista. Patukoita on saatavilla ainakin Vegekaupoista, useista Prismoista ja Citymarketeista sekä Ruohonjuuresta.

Brownie valmistuu nopeasti ja säilyy jääkaapissa useamman vuorokauden - mikäli maltat olla hotkimatta sitä saman tien!


VEGAANINEN KINDERBROWNIE
n. 20 cm x 30 cm vuokaan / 12 annosta

Browniepohja
100 g margariinia
100 g tummaa suklaata (kuten Brunberg Laktoositon tai Pandan tumma)
3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden lientä)
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 tl vanilja-aromia
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Lisäksi
80 g vegaanista valkosuklaata (kuten Ohoi! tai iChoc)
1 tl margariinia
3 kpl Love Raw -vohvelipatukoita, cream filled ja valkosuklaa (saatavilla Vegekaupoista, useista Prismoista, Citymarketeista ja Ruohonjuuresta)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa n. 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla.

Valmista brownie. Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä.

Sekoita kulhossa aquafaba, sokerit, suola ja vanilja. Lisää margariini-suklaasula ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunissa 20-25 minuuttia. Brownie on valmis kun sen reunat ovat kypsyneet, mutta kuivaksi sitä ei tarvitse paistaa. Taikina saa jäädä sisältä tahmeaksi, sillä se jähmettyy kylmässä helposti leikattavaksi.

Sulata valkosuklaa. Sulata margariini erikseen ja sekoita valkosuklaan joukkoon. Levitä brownien päälle. Leikkaa suklaapatukat palasiksi (voit leikata ne pitkittäin jopa kolmeen osaan, tai poikittain tai sekä että, kuten minä tein) ja koristele brownie patukoilla. Siirrä jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa sitten paloiksi.

Brownie säilyy hyvänä jääkaapissa noin 5 päivää.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.


Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

2 kommenttia

  1. No voi että kun näyttää hyvältä! Ihan järjettömän maukkaan näköinen. Ei varmaan kauan säilyisi meidän jääkaapissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kuule kauaa säilynyt meidänkään jääkaapissa! :D Ja kiitos! Tämä on kyllä mielettömän ihana leivonnainen!

      Poista