Vegaaniset vadelma-biscoffruudut

Nämä vadelma-biscoffruudut ovat saaneet inspiraationsa mokkapaloista: leivoin mokkapalapohjan vaaleana ja upotin taikinaan kokonaisia vadelmia. Kuorrutus syntyy helposti karamellimaisen herkullisesta biscoff-levitteestä ja pakastekuivatuista vadelmista. Ihana ja helposti valmistuva leivonnainen tulevaan äitienpäivään ja kesän juhliin!



VEGAANISET
VADELMA-BISCOFFRUUDUT
n. 20 cm x 30 cm kokoiseen uunivuokaan (tuplaa resepti tehdäksesi kokonainen uunipellillinen)

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Pohja
150 g margariinia
3 dl sokeria
3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tähän reseptiin)
1 1/2 dl kasvimaitoa
5 dl vehnäjauhoa
1/4 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
200 g vadelmia (tuore tai pakaste)

Kuorrute
2 1/2 dl Lotus Biscoff-levitettä
1 pussi (á 15 g) pakastekuivattuja vadelmia rouheena

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Aloita valmistamalla pohja. Sulata margariini ja mittaa se isoon kulhoon sokerin, aquafaban ja kasvimaidon kanssa. Sekoita. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, siivilöity perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Kaada kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille (n. 20 cm x 30 cm) ja ripottele päälle vadelmat. Töki niitä sormella hieman taikinan pinnan alle.

Paista uunissa 30-35 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt. Pohja on kypsä, kun leivoksen reunat ovat irronneet reunoista, eikä taikinan keskelle painettuun hammastikkuun jää märkää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä pellillä.

Kuorruta leivonnaiset. Sulata Biscoff-levite mikrossa ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Levitä tasaisesti reunoille asti. Ripottele pinnalle murskattuja pakastekuivattuja vadelmia. Siirrä kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Leikkaa tarjoilupaloiksi.

Vadelma-biscoffruudut säilyvät hyvänä jääkaapissa tiiviisti suljetussa rasiassa noin viisi päivää. Voit myös pakastaa leivonnaiset.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.


Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

Ei kommentteja