Vegaaninen mansikkakakku grillissä

Grillissä kypsennettävä mansikkakakku on kesän rennoin ja mutkattomin leivonnainen. Täydellisen helppo ja vikkelä jälkiruoka valmistettavaksi pitkin kesää. Kokeile ja ihastu!




En ollut valmistanut kakkua grillissä ennen tätä kesää, mutta 3-vuotias lapseni toivoi meidän leipovan grillikakun, joten lähdin tutkimaan asiaa. Juttu ei ole itse asiassa ollenkaan motimutkainen: kakku kypsennetään epäsuoralla grillauksella, eli liekkiä/hiiltä ei pidetä suoraan kakun alla vaan vieressä. Tärkeää on tarkkailla grillin lämpötilaa, ettei se nouse liian korkeaksi, 180 astetta on tälle kakulle juuri hyvä. 




Tästä mansikkakakusta tulee mieleen lapsuuteni kesät mökillä, kun kaupasta ostettiin valmis torttupohja ja siihen vispattiin päälle kasa kermaa ja pilkottiin mansikoita suoraan mansikkamaalta. Se oli yksi kesän herkullisimmista jälkiruoista!




VEGAANINEN MANSIKKAKAKKU GRILLISSÄ
halkaisijaltaan noin 25 cm vuokaan

Pohja
1 3/4 dl kasvipohjaista jogurttia
1 dl rypsiöljyä
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl vanilja-aromia
1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Päälle
1 1/2 dl kasvivispiä
1 rkl sokeria
1/2 tl vanilja-aromia
n. 300 g mansikoita
syötäviä kukkia tai yrttejä koristeeksi

Lämmitä grilli 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm kokoinen vuoka (posliini, folio tai kakkuvuoka toimii).

Valmista pohja. Sekoita kulhossa jogurtti, öljy, etikka, vanilja-aromi, suola ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa ruokasooda ja vehnäjauhot. Lisää jauhot märkien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja siirrä grilliin kypsymään.

Kakku paistetaan epäsuoralla grillauksella, eli suoraan vuoan alla ei pidetä lämpöä, vaan lämpö tulee sivuilta. Omassa kaasugrillissäni pidän molemmissa reunoissa liekit, mutta en keskellä. Tähän keskelle jääneeseen kohtaan asetan kakkuvuoan.

Paista kakkua 25 minuuttia ja tarkista sitten sen kypsyys, grillaa tarvittaessa muutama minuutti lisää. Anna kakun jäähtyä hetki ja vatkaa sitten vispi.

Mausta kasvivispi sokerilla ja vanilja-aromilla ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä vispi jäähtyneen kakun päälle. Pilko mansikat ja asettele kakun päälle. Koristele syötävin kukin ja yrtein.

Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.


Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

2 kommenttia

  1. Kiitos taas mielenkiintoisista ja kesäisistä ohjeista! Vietä ihanaa kesälomaa nauttien ja ladaten leipurinkin luomisvoimia antavia "akkuja" mustikkamailla ja mansikka-ahoilla! T. Helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Helena, kiitos ihanasta viestitä! :) Lomalla tuli tosiaan ladattua akkuja ja saatua uutta inspiraatiota leivontaankin. Sitä aina tarvitaan! :)

      Poista