Vegaaninen karviaispaistos

Tässä karviaispaistoksessa kypsennetään makea taikinakuori ja kasa karviaisia fariinisokeriveden kanssa - ihana yhdistelmä herkullista makeutta ja kirpsakoita marjoja.




Olen jo useampana kesänä leiponut englantilaista kinuski-raparperipaistosta Chocohilin ohjeen mukaan, ja karviaissadon kypsyessä tuumin, että samasta reseptistä saisi myös ihanan loppukesän paistoksen. Ja niin siitä saikin!


Käytä tähän reseptiin tuoreita karviaisia, tai sulata ja valuta pakastetut karviaiset, jottei reseptiin tule liikaa nestettä. Tarjoa kasvivispin tai vaniljajäätelön kanssa ja nauti!


VEGAANINEN KARVIAISPAISTOS
halkaisijaltaan noin 25 cm vuokaan


Raaka-aineet:

5 dl tuoreita karviaisia (tai sulatettuja ja valutettuja)

Sokerivesi
2 dl vettä
1 3/4 dl fariinisokeria
ripaus suolaa

Taikina
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl fariinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
85 g margariinia
2 dl kasvimaitoa
1 tl vanilja-aromia
1 dl soijarahkaa

Lisäksi
kasvivispiä tai kasvipohjaista vaniljajäätelöä tarjoiluun

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Voitele käyttämäsi vuoka ja ripottele sen pohjalle karviaiset.

Tee sokerivesi. Mittaa vesi, fariinisokeri ja ripaus suolaa pieneen kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Siirrä sivuun.

Valmista taikina. Sekoita leivontakulhossa vehnäjauho, fariinisokeri, leivinjauhe ja suola. Sulata margariini ja lisää kasvimaidon ja vanilja-aromin kanssa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. Lisää lopuksi soijarahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.

Kaada taikina vuokaan karviaisten päälle. Valuta sokerivesi taikinan päälle. Kypsennä uunissa 40-45 minuuttia. Tarjoa kasvisvispin tai vaniljajäätelön kanssa.

Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.


Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

Ei kommentteja