Vegaaninen valkosuklaamoussekakku

Loppukesä on täydellistä aikaa leipoa vegaaninen valkosuklaamoussekakku, ja koristella se reilulla keolla satokauden marjoja. Punaviinimarjat, karhunvadelmat ja vadelmat sopivat loistavasti kakun kanssa, mutta myös pian kypsyvät puolukat toimivat hyvin. Valitse lempparisi!





VEGAANINEN VALKOSUKLAAMOUSSEKAKKU
halkaisijaltaan 24 cm vuokaan

Keksipohja
175 g Biscoff Lotus -keksejä
50 g leivontamargariinia
ripaus suolaa

Valkosuklaamousse
240 g vegaanista valkosuklaata
400 g kasvipohjaista tuorejuustoa (käytin Violife)
2 dl jämäkkää kasvivispiä (kuten Valio Oddlygood tai Planti)
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa

Päälle
2 rkl Biscoff -levitettä
keksejä, käytin Ballerina -keksejä
tuoreita marjoja, kuten punaviinimarjoja, karhunvatukoita ja vadelmia
mintun lehtiä

Esivalmistele: pingoita 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla, jotta moussekakku irtoaa siistimmin.

Valmista pohja. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita suolan kanssa keksimurskan joukkoon. Painele tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa. Notkista tuorejuuston rakenne leivontakulhossa ja sekoita sula valkosuklaa joukkoon. Vatkaa kasvivispi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Ota 1/3 vaahdosta ja vatkaa se valkosuklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele loput vaahdosta nuolijalla massan sekaan. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään 6 tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään.

Koristele kakku ennen tarjoilua. Sulata Biscoff-levite ja koristele sillä kakun reunat. Koristele kakku marjoilla, kekseillä ja mintun lehdillä.

Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.


Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

6 kommenttia

  1. Tätä on pakko kokeilla! 😍 Onko vielä antaa tarkempia vinkkejä valkosuklaan sulatuksen suhteen? Mulla on ollut vähän huonoa onnea sen kanssa. Tuppaa muuttumaan tahnaksi…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ehdottomasti kannattaa! :) Joo, mullekin on käynyt noin joskus - vegaaninen valkosuklaa tuntuu olevan tosi herkkä sulatuksen suhteen, mulle on käynyt vesihauteessa noin, vaikka sen pitäisi olla hellävarainen tapa sulattaa suklaa. Nykyään sulatan valkosuklaan aina mikrossa: pilkon suklaan paloiksi mikron kestävään kulhoon ja lämmitän mikrossa lyhyissä pätkissä, sekoittaen ehkä 10-15 sekunnin välein. Ja sitten kun suklaa on melkein sulaa, voi sen ottaa jo mikrosta ja antaa viimeisten palasten sulaa hellästi sekoitellen. Lämmin, sula suklaa sulattaa loput, eli mieluummin lopettaa liian aikaisin kuin ylikuumentaa. Toivottavasti onnistuu näillä konsteilla!

      Poista
  2. Vaikuttaa herkulliselta, pitää kyllä kokeilla. Pystyyköhän tätä pakastamaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pystyy kyllä! Sulata vaan jääkaapissa niin hyvä tulee. :)

      Poista
  3. Nyt kun kakku on joo jääkaapissa niin varmistelen; olihan tuo 2 dl kasvivispiä vaahdottamattomana, eikä valmiina vaahtona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on, eli mitataan 2 dl suoraan purkista ja sitten vaahdotetaan. :)

      Poista