Vegaaninen korvapuustibabka

Babka on perinteinen juutalainen herkku, mutta ajattelin että korvapuustitäyte sopisi täydellisesti sen väliin - ja niin totta vie sopii! Pullaan verrattuna tämä babka on rakenteeltaan rasvaisempi ja muistuttaa briossitaikinaa. Todella herkullinen leivonnainen, suosittelen kokeilemaan!


Babka rullataan samalla tavalla kuin korvapuusti, mutta taikinarulla leikataan kahteen osaan ja punotaan kauniiksi pitkoksi.


Yhdestä taikinasta valmistuu kaksi pitkoa. Niiden paistaminen onnistuu helposti leipävuoassa.



VEGAANINEN KORVAPUUSTIBABKA
2 pitkoa

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Taikina
150 g leivontamargariinia
2 1/2 dl rasvaista kasvimaitoa (kookosmaito tai baristamaito)
25 g tuorehiivaa
3/4 dl sokeria
3/4 tl suolaa
6 1/2 - 7 dl vehnäjauhoja
(lisää halutessasi 1 1/2 tl kardemummaa)

Täyte
1 1/2 dl huoneenlämpöistä margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 rkl kanelia
1/4 tl suolaa

Voiteluun
1/2 dl kaurakermaa (voit ohentaa tilkalla kasvimaitoa)
raesokeria

Aloita valmistamalla babkataikina. Sulata margariini kattilassa ja lisää kasvimaito. Kokeile lämpötila ja anna tarvittaessa jäähtyä kädenlämpöiseksi. Siirrä margariini-maitoseos leivontakulhoon ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja valtaosa jauhoista ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jatka jauhojen lisäämistä, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoilta, mutta on vielä pehmeää. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, ja jätä sitten lepäämään peitettynä 10-15 minuutiksi.

Valmista täyte sekoittamalla pehmeä margariinia, fariinisokeri, kaneli ja suola tasaiseksi tahnaksi.

Kun taikina on levännyt hetken, ota se työpöydälle ja kaulitse noin 40 cm x 50 cm kokoiseksi levyksi. Levitä korvapuustitäyte tasaisesti taikinan päälle ja rullaa levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa se ensin leveyssuunnassa kahteen osaan, jotta saat kaksi taikinapitkoa. 

Ota ensimmäinen taikinapitko ja leikkaa se pituussuunnassa kahtia. Aseta taikinapitkon puolikkaat leikkauspinta ylöspäin työpöydälle ja nipistä puolikkaiden päät kiinni toisiinsa. Nosta toinen taikina ristikkäin toisen päälle ja toista pitkon loppuun saakka. Nipistä taikinoiden toisetkin päät yhteen. Toista toiselle taikinapitkolle ja nosta letitetyt babkat voideltuihin leipävuokiin. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa, noin 45 minuuttia.

Voitele babkat kaurakermalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista babkat 175 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes babkat ovat kypsyneet. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoista ritilälle jäähtymään.

Babka maistuu hyvältä sekä tuoreena, että seuraavana päivänä. Säilytä peiteltynä seuraavaan päivään, etteivät ne kuivu.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.


Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

Ei kommentteja