Rapea ja maukas porkkananäkkileipä on niin hyvää, että meillä pellillinen syötiin vuorokaudessa - ja Kirppu kysyi viimeisiä paloja mutustellessaan, voisinko leipoa heti lisää. Tämä resepti jää meillä varmasti vakiokäyttöön!
Vuoden ekasta K-Ruoka -lehdestä löytyi ilahduttavan paljon kasvisruokareseptejä (vinkki kaikille vegaanihaasteesen osallistuville!), mukaan lukien tämän näkkärin resepti. Alkuperäisessä reseptissä käytetään auringonkukansiemeniä, minä leivoin kevyesti suolattuun pähkinäsekoitukseen, mutta veikkaan että molemmat toimii yhtä hyvin. Valitse se, joka maistuu sinulle paremmin.
Kotitekoinen porkkananäkkileipä on todella helppo ja nopea valmistaa. Raaka-aineet sekoitetaan viidessä minuutissa ja sen jälkeen vain unohdetaan uuniin. Tarjoa valmis näkkäri hummuksen tai muun paputahnan kanssa, ja saat välipalan joka on täynnä hyviä rasvoja ja proteiineja. Lämmin, siis todella lämmin suositus.
PORKKANA-PÄHKINÄNÄKKÄRI
1 pellillinen
Reseptin alkuperä: K-Ruoka
Raaka-aineet
100 g raastettua porkkanaa (1 isohko porkkana)
3 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 dl pähkinöitä (rouhittuna) tai auringonkukansiemeniä
3/4 tl suolaa
3 dl vettä
1/4 dl öljyä
Esivalmistele
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Tee taikina
Sekoita kulhossa porkkararaaste ja kuivat aineet.
Lisää vesi ja öljy, sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina pellille ja painele koko pellin kokoiseksi levyksi.
Paista näkkileipä
Paista uunin keskitasolla 50 minuuttia.
Jos näkkileipä tuntuu vielä pehmeältä, käännä uuni pois päältä ja jätä jälkilämpöön 10-15 minuutiksi. Siirrä ritilälle jäähtymään ja murra sitten palasiksi.
Säilyvyys
Näkkileipä säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai paperipussissa hyvänä 1-2 viikkoa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments