top of page

Vegaaninen cookie dough-suklaajäätelö

Päivitetty: 23. marrask. 2022

Pari iltaa takaperin kysyin Kirpulta, mitä makeaa hänen tekisi mieli syödä. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: keksitaikinajäätelöä. Niinpä aloimme yön pikkutunneilla puuhaamaan Kirpun kuvaukseen sopivaa jäätelöä ja ai että! Tulipa hyvää! Kurkkaa resepti alta ja ihastu!



Teimme toissakesänä sukaajäätelöreseptin, joka on ihan älyttömän hyvä. Sitä on tehty meidän ja monen muun keittiössä jo monta kertaa, ja sitä on helppo varioida ja tuunata omien mieltymysten mukaisesti, kuten tämän cookie dough jäätelön kanssa tehtiin. Lopputulos on kermainen suklaajäätelö, jonka seassa on reilusti raakaa keksitaikinaa. Ihanan överiä. Joulun alla pitää kokeilla piparkakkutaikinalla, vai mitä?



Loistavinta tässä jäätelössä on se, että se valmistuu ilman jäätelökonetta pelkän sähkövatkaimen avulla, eikä pakastuksenkaan aikana tarvitse käydä sekoittamassa kertaakaan. Upea maku ja rakenne ilman turhaa hössötystä!


 

COOKIE DOUGH SUKLAAJÄÄTELÖ

1 litra


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Keksitaikina

  • 1/2 dl margariinia

  • 1/2 dl sokeria

  • 1/4 dl fariinisokeria

  • 1/2 tl vaniljasokeria

  • 1 rkl omenasosetta

  • 1 1/4 dl vehnäjauhoa

  • ripaus suolaa

  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna

Jäätelö

  • 1 dl aquafabaa (säilykekikherneiden lientä)

  • 1 dl sokeria

  • 1 1/2 dl kasvikermaa

  • 150 g tummaa suklaata

Valmista keksitaikina

  1. Vatkaa margariinit ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Lisää omenasose.

  3. Lisää vehnäjauho sekä suola ja vatkaa sekaisin.

  4. Lisää suklaarouhe ja kääntele taikinan sekaan.

  5. Muotoile keksitaikinasta pieniä taikinapalloja ja siirrä ne jääkaapiin odottamaan.

Valmista jäätelö

  1. Vaahdota aquafaba kuohkeaksi.

  2. Lisää sokeri koko ajan vatkaten ja jatka täydellä teholla kunnes saat aikaan kovan vaahdon (noin 5 minuuttia).

  3. Rouhi puolet suklaasta, ja sulata toinen puolikas.

  4. Vaahdota puhtaassa kulhossa kerma kuohkeaksi, mutta vielä pehmeäksi vaahdoksi. Hieman pehmeämpi kermavaahto on helpompi käännellä aquafaban sekaan kuin täysin kova.

  5. Lisää sulatettu suklaa kerman joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

  6. Yhdistä massat ja suklaaruohe keskenään ja kääntele sekaisin.


Kokoa jäätelö

  1. Kaada puolet jäätelömassasta pakastuksen kestävään rasiaan ja asettele puolet keksitaikinapalloista jäätelön päälle.

  2. Kaada loppu jäätelö taikinan päälle, tasoita pinta ja asettele loput taikinapalloista jäätelön päälle. Peitä rasia kannella tai tiiviisti kelmulla ja laita pakastimeen jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.


Säilyvyys

  • Jäätelö säilyy pakastimessa hyvänä useamman viikon, kunhan se pidetään tiukasti suljetussa rasiassa.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

4 katselukertaa0 kommenttia