top of page

Vegaaninen hedelmäkeksi

Päivitetty: 24. marrask. 2022

Jättimäinen hedelmäkeksi koostuu kolmesta osasta: rapeasta sokerikeksistä, kuohkeasta kookoskermasta ja kasasta tuoreita hedelmiä ja marjoja. Ihana yhdistelmä!



Kerran vuodessa on aihetta juhlia ihan homona. Se hetki oli viime viikolla, kun vietettiin Helsinki Pridea, jota tässä perheessä juhlistettiin totta kai myös leivoksella. Blogiin resepti pääsi vasta nyt, sillä juhlahumussa täydellisen reseptin löytäminen jäi kakkossijalle. Mutta niin se löytyi kuin löytyikin, Sally's Baking Addiction -blogista. Reseptin pohja on veganisoitu ko. blogista, kuorrute ja sateenkaarituunaus ovat meiltä.



Tässä hedelmäkeksissä (tai -pizzassa, jolla näitä myös kutsutaan) on rapea sokerikeksipohja, välissä tuhti kookoskerma ja päällä upea kattaus tuoreita hedelmiä. Hedelmäkeksi on raikas kesäinen jälkkäri, johon on helppo hyödyntää sesongin parhaita hedelmiä ja marjoja. Vaikka voit leipoa sen minkä malliseksi tahansa, Urbaani vegenda suosittelee lämpimästi malliksi sateenkaarta tai sateenkaarilippua. Ihan vain koska Pride.



 

VEGAANIN HEDELMÄKEKSI

1 iso keksi

Reseptin alkuperä: sokerikeksitaikina on veganisoitu Sallys's Baking Addiction -blogista


Raaka-aineet


Pohja

  • 115 g margariinia

  • 150 g sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1/2 dl omenasosetta

  • 190 g vehnäjauhoa

  • 1/4 tl suolaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1 1/2 tl maissitärkkelystä

Kuorrute

  • 1 tölkki kookosmaitoa jääkaapissa yön yli säilytettynä

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1/2 dl tomusokeria

  • viipaloituja hedelmiä (sateenkaariversioon kului: kourallinen tummia viinirypäleitä, puolikas rasia pensasmustikoita, 1 vihreä kiivi, 1 keltainen kiivi, noin 4 aprikoosia ja kourallinen mansikoita)


Esivalmistele

  1. Laita kookosmaitopurkki jääkaappiin vuorokautta ennen leipomista.

Valmista sokerikeksitaikina

  1. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

  2. Lisää omenasose ja vatkaa sekaisin.

  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää vaahdon joukkoon samalla vatkaten.

  4. Kääri taikina kelmuun, litistä se matalaksi levyksi ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi. Tämä estää taikinan leviämistä uunissa paiston aikana


Muotoile & paista keksi

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Ota taikina kaapista ja kaulitse se leivinpaperille haluamaasi muotoon.

  3. Paista uunin keskitasolla 18-20 minuuttia kunnes keksin reunat ovat saaneet hieman väriä. Keksi saa silti jäädä keskeltä pehmeähköksi, se kovettuu jäähtyessään.

  4. Anna jäähtyä.

Tee kuorrute & pilko hedelmät

  1. Kaavi kookosmaidon jähmettynyt osa kulhoon.

  2. Lisää sokerit ja vatkaa kuohkeaksi.

  3. Leikkaa hedelmät ja marjat siivuiksi.

  4. Levi kookosvaahto keksin pinnalle ja asettele hedelmät ja marjat päälle.


Säilyvyys

  • Valmis keksi kannattaa syödä samana päivänä, kun kuorrutat sen. Vaahdon ja hedelmien kosteus pehmentävät keksin.

  • Voit valmistaa keksin ennakkoon ja pitää sitä ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän ajan, ja kuorruttaa sen myöhemmin.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

75 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page