Mausteinen ja makeanpuoleinen päärynäpuuropaistos tuo aamuihin ripauksen luksusta. Se on ihanaa suoraan uunista tarjoiltua, mutta kestää myös jääkaappisäilytyksen ja uudelleen lämmityksen. Siis monta hyvää asiaa samassa paketissa!
Tämä puuropaistos on kaurapuuroa hieman eri muodossa. Se paistuu vuoassa kiinteämmäksi kuin tavallinen kauhalla jaettava puuro - leikkaa siis pala puuropaistosta ja täydennä annos lempparilisukkeillasi.
Meillä tätä on tehty nyt lyhyessä ajassa kolme kertaa, eikä vieläkään kyllästytä. Kurkkaa resepti alta ja piristä viikonloppuaamujasi tällä puurolla!
PÄÄRYNÄUUNIPUURO
6 annosta
Raaka-aineet
Puuropaistokseen
1 rkl öljyä
1 dl omenasosetta
1 dl maapähkinävoita (ilman lisättyä öljyä tai sokeria)
3 dl kauramaitoa
1 tl vanilja-aromia
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
3/4 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl fariinisokeria
6 dl isoja kaurahiutaleita
4-5 päärynää
1/2 dl saksanpähkinöitä
Lisukkeeksi
kasvijogurttia
kanelia
tuoretta päärynää
Esivalmistele
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Valmista puuropaistos
Mittaa öljy valurautapannuun tai uunivuokaan, jossa haluat valmistaa puuron. Käytä pannua hetken uunissa niin, että öljy sulaa. Pyöritä öljyä pannussa niin, että reunatkin tulee voideltua. Kaada ylimääräinen öljy kulhoon.
Pilko 4 päärynää kuutioiksi. Jos haluat koristella puuron päärynäsiivuilla, siivuta viides päärynä tähän tarkoitukseen.
Mittaa kulhoon öljyn sekaan omenasose, pähkinävoi, kauramaito, mausteet, leivinjauhe ja fariinisokeri. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kaurahiutaleet ja päärynäkuutiot, kääntele sekaisin.
Kaada puuro pannuun ja murustele päälle saksanpähkinät.
Lisää koristeeksi halutessasi päärynäsiivut.
Paista & tarjoa
Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes puuro on kypsä ja kiinteytynyt.
Tarjoa lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kera - minun lempiyhdistelmäni on maustamaton soijajogurtti ja kaneli.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments