Kotitekoisesta suklaajäätelöstä, isosta kasasta vadelmia ja tuhdista browniesta syntyy kesän upein jäätelökakku, joka yllättää helppotekoisuudellaan. Vadelmakeko kakun päällä on laiskan leipurin näyttävä koristeluratkaisu.
Viime keskiviikkona oli erityinen päivä: Tiinalla rapsahti vuosi vegaanina mittariin. Tilaisuutta juhlistettiin tietenkin sille arvoisalla tavalla, eli suunnittelemalla, leipomalla ja syömällä järjettömän ihana, vegaaninen jäätelökakku. Ja voi pojat kun olikin hyvää! Jäätelökakku syntyi kolmesta komponentista: meidän suklaajäätelöstä, brownie-reseptistä sekä vadelmista.
Äkkiseltään tämä kakku voi vaikuttaa työläältä valmistaa, mutta jos rehellisiä ollaan, sitä se ei ole. Sekä brownie että jäätelö syntyvät mutkattomasti, ja niiden kokoaminen samaan kakkuvuokaan se vasta helppoa onkin.
Kyseessä on siis kesäresepti parhaimmillaan.
VADELMABROWNIE-JÄÄTELÖKAKKU
18 x 18 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Browniepohja
50 g margariinia
50 g tummaa suklaata
3 rkl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. tähän reseptiin aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1/8 tl suolaa
1/2 tl vanilja-aromia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl pakastevadelmia
Täyte
1 annos vegaanin suklaajäätelöä (resepti täältä)
Koristeluun
rasiallinen tuoreita vadelmia
rivi tummaa suklaata
Esivalmistele
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Pingota leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle.
Voitele toinen suunnilleen kakkuvuoan kokoinen vuoka, jossa paistat osan taikinasta.
Valmista suklaajäätelö
Valmista reseptin mukaan.
Laita pakkaseen siksi aikaa, kun leivot brownien.
Leivo brownie
Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä.
Sekoita kulhossa aquafaba, sokerit, suola ja vanilja.
Lisää margariini-suklaasula ja sekoita.
Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää taikinaan.
Kaada taikinaa kakkuvuoan pohjalle, vähän yli puolet taikinasta.
Kaada loput taikinat toiseen vuokaan. Tästä browniesta tulee sattumia jäätelöön.
Ripottele taikinoiden päälle vadelmat.
Paista brownie
Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes reunat ja pinta ovat kypsyneet. Brownie saa jäädä tahmeaksi.
Siirrä jäähtymään.
Kokoa kakku & pakasta
Kun pohja ja vuoka on kunnolla jäähtynyt, kokoa kakku.
Lusikoi puolet jäätelömassasta jäähtyneen browniepohjan päälle.
Leikkaa toisesta brownielevystä palasia ja lado niitä reilusti jäätelön päälle.
Kaada päällimmäiseksi loput jäätelömassasta.
Peitä kakku kelmulla ja laita pakastimeen jäätymään mielellään seuraavaan päivään saakka.
Viimeistele
Kun olet valmis tarjoilemaan kakun, irrota se vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele keolla tuoreita vadelmia.
Sulata rivi suklaata ja koristele kakku suklaaraidoilla. Tarjoa välittömästi.
Säilyvyys:
Jäätelökakku säilyy hyvänä pakastimessa 2-3 viikkoa, kunhan se on peitetty hyvin.
Älä pakasta kertaalleen sulanutta jäätelökakkua.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments