top of page

Vegaaninen vadelma-lakritsijäätelökakku

Päivitetty: 5. jouluk. 2022

Vadelma-lakritsijäätelökakku valmistuu nopeasti kondensoidusta kookosmaidosta, valmiista lakritsikastikkeesta ja turkinpippurikekseistä. Jäädytä ja nauti seuraavana päivänä!



Kysyin Instagramissani toiveita jäätelökakkureseptiin, ja ehdottomasti eniten ääniä sai lakritsikakku. Halusin lisätä makupariksi vadelmaa, mutta mikäli pidät lakritsista eniten lakritsina, voit jättää vadelman pois reseptistä ja tehdä tästä perinteisemmän valkoisen lakukakun. Muutos ei vaikuta negatiivisesti rakenteeseen!



 

VEGAANINEN VADELMA-LAKRITSIJÄÄTELÖKAKKU halkaisijaltaan 18 cm vuokaan


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Keksipohja

  • 120 g Domino Tyrkisk Peber-keksejä

  • 1 rkl margariinia


Jäätelöpohja

  • 160 g (1/2 prk) kondensoitua kookosmaitoa

  • 2 1/2 dl kasvivispiä (käytin Fazer Aito, myös Alpro soija tai muu ilmava vispi käy)

  • ripaus suolaa

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 15 g pakastekuivattuja vadelmia jauheena (voit jauhaa kokonaiset myös itse blenderissä)

  • n. 100 g vegaanista lakritsikastiketta (esim Pirkka)


Koristeeksi

  • lakritsikarkkeja

  • tuoreita vadelmia


Ohje


Esivalmistele

  1. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja pingota reunoille halutessasi reunakalvo, jotta kakku irtoaa helpommin vuoasta.


Valmista pohja

  1. Murskaa keksit blenderissä hyvin hienoksi murskaksi.

  2. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun. Painele keksimuru tiiviisti kakkuvuoan pohjalle.


Valmista jäätelömassa

  1. Vatkaa kasvivispi kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Sekoita kondensoitu kookosmaito vispiin koko ajan vatkaten.

  3. Mausta suolalla, vaniljalla ja pakastekuivatuilla vadelmilla.


Kokoa kakku

  1. Lusikoi 1/3 jäätelömassasta kakkuvuoan pohjalle.

  2. Valuta lakritsikastiketta massan päälle ja sekoita tikulla, jotta jäätelöön jää kastikeraitoja.

  3. Kaada taas 1/3 jäätelömassaa vuokaan, lisää kastike, kaada loppumassa ja tasoita kakun pinta sileäksi.

  4. Koristele pinta lakritsikastikkeella. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen jähmettymään seuraavaan päivään.


Viimeistele

  1. Kun kakku on jäätynyt, irrota se vuoasta ja koristele lakritsikarkeilla ja tuoreilla vadelmilla.


Säilyvyys

  • Kakku säilyy pakastimessa hyvin suojattuna useamman viikon - kuukauden. Älä pakasta uudelleen kerran sulanutta kakkua.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

5 katselukertaa0 kommenttia