top of page

Urbaani vegenda seinäkalenteri 2025  

OHJEET & VIDEOT HAPANJUURILEIVONTAAN

Lämmin kiitos Urbaani vegendan seinäkalenterin hankkimisesta! Tältä sivulta löydät koostettuna:

- ohjeet kuivatun hapanjuuren käynnistämiseen

- ohjeet hapanjuuren säilyttämiseen ja hoitoon

- ohjevideon helmikuun reseptiin: vegaaniset hapanjuurivohvelit

- ohjevideon elokuun reseptiin: vegaaninen hapanjuuripaahtoleipä

KUIVATUN HAPANJUUREN KÄYTTÖ:

Murenna kuivattua hapanjuurta pieneen kulhoon ja lisää lusikallinen vettä ja vehnäjauhoja. Anna liueta ja jätä huoneenlämpöön n. 8 tunniksi. Ruoki juuri jatkossa lisäämällä 1 osaan juurta 1 osa vettä ja 1 osa vehnäjauhoja. Jatka ruokkimista 2-3 päivän ajan kaksi kertaa päivässä (aamulla & illalla), kunnes juuri on käyttökunnossa.

 

Valmis juuri on ilmava ja kuplii, ja jää kellumaan veden pinnalle. Voit testata juuren kunnon laittamalla lusikallisen juurta vesilasiin. Jos juuri on eloton, jatka ruokkimista.

 

Kokeile ensimmäiseksi juurireseptiksi kalenterin vaivattomia hapanjuurivohveleita, johon on helppo upottaa juuren herättelystä syntynyt juuri!

 

Muista aina säästää leipomisen yhteydessä hieman juurta kaappiin: 1 dl juurta riittää hyvin. Tätä juurta ruokitaan taas suuremmaksi leivontaa varten. Päivittäin käytössä olevan juuren voit säilyttää huoneenlämmössä, mutta pidä juuri muuten jääkaapissa ja ruoki kerran viikossa, jotta se pysyy leivontakunnossa.

OHJEVIDEO HAPANJUURIVOHVELEIDEN VALMISTAMISEEN:

OHJEVIDEO HAPANJUURIPAAHTOLEIVÄN VALMISTAMISEEN:

bottom of page