top of page

Vegaaninen mämmimutakakku

Päivitetty: 7. jouluk. 2022

Mämmi antaa mutakakulle maltaisen maun ja täydellisen pehmeän rakenteen. Se on loistava lisä pääsiäispöytään!

Tämä kakku saa meidän taloudessa sekä mämmiä rakastavan, että mämmiä vihaavan osapuolen sopuisasti saman kahvipöydän ääreen. Tuhdista, suklaisesta kakusta erottaa mämmin, mutta maku ei ole liian päällekäyvä, joten se uppoaa helposti niillekin, jotka eivät normaalisti mämmiin koskisi.


 

VEGAANI MÄMMIMUTAKAKKU 1 kakku, halkaisijaltaan 24 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Kakku

  • 225 g mämmiä

  • 200 g suklaata

  • 200 g margariinia

  • 2 dl sokeria

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl suolaa


Tarjoiluun

  • vegaanista vaniljajäätelöä tai kasvivispiä

  • marjoja

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Voitele 24 cm kokoinen vuoka.


Valmista mutakakku

  1. Sulata margariini ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.

  2. Vatkaa mämmi ja sokeri sähkövatkaimella pehmeäksi tahnaksi.

  3. Lisää margariini-suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi massaksi.

  4. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola ja kääntele sekaisin.


Paista & tarjoa

  1. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Kakku on valmis, kun sen reunat ovat kypsyneet mutta keskus on vielä hyllyvää.

  2. Tarjoa kakku samantien lämpimänä ja valuvana, tai anna jähmettyä jääkaapissa, jos haluat leikata siitä siistejä palasia. Maistuu parhaalta kasvikerman tai -jäätelön kanssa nautittuna!


Säilyvyys

  • Kakku on paiston jälkeen pehmeää ja valuvaa, mutta se säilyy myös jääkaapissa useamman päivän. Silloin sen rakenne tiivistyy helposti leikattavaksi.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

0 katselukertaa0 kommenttia