top of page

Vegaaninen marianne-tökkäyskakku

  • Writer: Tiina Tohu
    Tiina Tohu
  • 12. helmikuuta 2022
  • 2 min käytetty lukemiseen

Päivitetty: 14. tammikuuta 2023

Tuhti suklaakakku, joka tökitään täyteen reikiä ja sittemmin täytetään marianneganachella, oli ihan hemmetinmoinen suksee Kirpun synttärikahveilla. Kakku oli NIIN hyvä, että me ajateltiin leipoa se paraatipaikalle ensi kuussa järjestettäviin häihimme. Ihan tosi. Nyt kannattaa kaivaa jauhot ja suklaat esiin ja antaa tälle kakulle mahdollisuus.

ree

Resepti tähän kakkuun tuli vastaan Fazerin sivuilta. Se sekä näytti että kuulosti erinomaiselta, mutta sisälsi niin maitotuotteita kuin muniakin, joten muunsimme reseptin vegaanikeittiöön sopivaksi. Se oli helposti tehty: maito vaihdettiin kasvimaitoon ja kananmuna omenasoseeseen.


ree

Kirppu ja Kirpun synttärikakku


ree

Mikäli pidät kosteasta, tuhdista suklaakakkupohjasta ja tahmaisesta ganachesta sekä piparmintun mausta, tulet aika varmasti rakastumaan tähän kakkuun.


MARIANNE-TÖKKÄYSKAKKU

halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan

Reseptin alkuperä: resepti on veganisoitu Fazerin reseptistä


Raaka-aineet

Pohja

  • 4,5 dl jauhoja

  • 4,5 dl sokeria

  • 2 dl kaakaojauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 1/2 tl soodaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 dl kasvimaitoa

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 2 dl vahvaa kahvia

  • 1 dl omenasosetta


Marianneganache

  • 100 g tummaa suklaata

  • 2 dl kuummenuksen kestävää kasvivispiä (kuten alpro soijavispi)

  • 1 dl marianne crushia


Päälle

  • 2 dl kasvivispiä

  • 1/2 dl marianne crushia (loput pussista)

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.


Valmista pohja

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.

  2. Lisää märät aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kaada taikina vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 50 minuuttia. Huom! Kakkua ei pidä paistaa rutikuivaksi, vaan se on parempaa hieman kosteana. Tarkkaile uunia paiston loppupuolella.

  4. Ota pois uunista ja nosta ritilän päälle jäähtymään.


Tee ganache

  1. Kiehauta kerma ja lisää sinne mariannemurska. Sekoita kunnes karkit ovat liuenneet nesteeseen.

  2. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita massa tasaiseksi.


Viimeistele

  1. Töki jäähtynyt kakku täyteen reikiä. Valuta ganache koloihin ja kakun päälle.

  2. Vatkaa 2 dl vispiä kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput mariannemurskat.

  3. Koristele kakku kermalla ja tuoreilla marjoilla - vadelmat ja mansikat toimivat loistavasti.

Säilyvyys

  • Kakku säilyy hyvänä ja mehevänä jääkaapissa useamman päivän. Itse asiassa se vain paranee siellä tekeytyessään, joten suosittelemme ajoittamaan leipomisen vaikka paria päivää ennen kakkukahveja.


Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

16 kommenttia


Vieras
28. heinäkuuta 2024

Olen nyt pari kertaa tehnyt tätä, maku on ihana mutta kakku jää keskeltä vähän lättänäksi. Mikäköhän auttaisi?

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
15. elokuuta 2024
Vastataan

Keskeltä lättänäksi jääminen kielii yleensä siitä, että kakku on otettu liian aikaisin uunista. Kun kakku jää hieman raa'aksi se painuu alemmas keskeltä. Voit siis kokeilla paistaa kakkua hiukan pidempään, 5-10 minuuttia lisää. :)

Tykkää

Vieras
28. huhtikuuta 2024

Täytyi oikein asioikseen tulla kiittämään tästä reseptistä! Tein kakun ensimmäistä kertaa tyttäreni synttäreille, ja vieraat kehuivat kakkua todella vuolaasti. Omasta mielestänikin se oli erittäin herkullista - kerta ei varmasti jää viimekseksi!

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
2. toukokuuta 2024
Vastataan

Ihanaa! Kiitos kun tulit jättämään viestin, todella mukava kuulla! :)

Tykkää

Vieras
19. kesäkuuta 2023

Mahtava kakku, tein tästä gluteenittoman version ja se toimi myös tosi hyvin.

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
22. kesäkuuta 2023
Vastataan

Tosi kiva kuulla, kiitos viestistä! :) Hieno homma että onnistui myös gluteenittomana.

Tykkää

Vieras
23. toukokuuta 2023

Ensimmäinen vegaaninen kakku jonka leivoin, ja tosi hyvää tuli. Maku vaan parani jääkaapissa yön yli. Testasin myös kuppikakkuversioina ja todellakin toimii!

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
26. toukokuuta 2023
Vastataan

Huippua että valitsit tämän kakun ekaksi kokeiltavaksi! :) Ja ihana kuulla onnistumisen kokemuksesta. Mekin ollaan tehty joskus kuppikakkuina ja on tosi hyviä niinkin!

Tykkää

Vieras
23. toukokuuta 2023

Ihana kakku! Minttusuklaa best.

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
26. toukokuuta 2023
Vastataan

Kiitos! :)

Tykkää
bottom of page