top of page

Vegaaninen marianne-tökkäyskakku

Päivitetty: 14. tammik. 2023

Tuhti suklaakakku, joka tökitään täyteen reikiä ja sittemmin täytetään marianneganachella, oli ihan hemmetinmoinen suksee Kirpun synttärikahveilla. Kakku oli NIIN hyvä, että me ajateltiin leipoa se paraatipaikalle ensi kuussa järjestettäviin häihimme. Ihan tosi. Nyt kannattaa kaivaa jauhot ja suklaat esiin ja antaa tälle kakulle mahdollisuus.


Resepti tähän kakkuun tuli vastaan Fazerin sivuilta. Se sekä näytti että kuulosti erinomaiselta, mutta sisälsi niin maitotuotteita kuin muniakin, joten muunsimme reseptin vegaanikeittiöön sopivaksi. Se oli helposti tehty: maito vaihdettiin kasvimaitoon ja kananmuna omenasoseeseen.



Kirppu ja Kirpun synttärikakku



Mikäli pidät kosteasta, tuhdista suklaakakkupohjasta ja tahmaisesta ganachesta sekä piparmintun mausta, tulet aika varmasti rakastumaan tähän kakkuun.

 

MARIANNE-TÖKKÄYSKAKKU

halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan

Reseptin alkuperä: resepti on veganisoitu Fazerin reseptistä


Raaka-aineet

Pohja

  • 4,5 dl jauhoja

  • 4,5 dl sokeria

  • 2 dl kaakaojauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 1/2 tl soodaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 dl kasvimaitoa

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 2 dl vahvaa kahvia

  • 1 dl omenasosetta


Marianneganache

  • 100 g tummaa suklaata

  • 2 dl kuummenuksen kestävää kasvivispiä (kuten alpro soijavispi)

  • 1 dl marianne crushia


Päälle

  • 2 dl kasvivispiä

  • 1/2 dl marianne crushia (loput pussista)

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.


Valmista pohja

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.

  2. Lisää märät aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kaada taikina vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 50 minuuttia. Huom! Kakkua ei pidä paistaa rutikuivaksi, vaan se on parempaa hieman kosteana. Tarkkaile uunia paiston loppupuolella.

  4. Ota pois uunista ja nosta ritilän päälle jäähtymään.


Tee ganache

  1. Kiehauta kerma ja lisää sinne mariannemurska. Sekoita kunnes karkit ovat liuenneet nesteeseen.

  2. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita massa tasaiseksi.


Viimeistele

  1. Töki jäähtynyt kakku täyteen reikiä. Valuta ganache koloihin ja kakun päälle.

  2. Vatkaa 2 dl vispiä kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput mariannemurskat.

  3. Koristele kakku kermalla ja tuoreilla marjoilla - vadelmat ja mansikat toimivat loistavasti.

Säilyvyys

  • Kakku säilyy hyvänä ja mehevänä jääkaapissa useamman päivän. Itse asiassa se vain paranee siellä tekeytyessään, joten suosittelemme ajoittamaan leipomisen vaikka paria päivää ennen kakkukahveja.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

2 435 katselukertaa12 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page