top of page

Vegaaninen mokkapalakakku

Päivitetty: 7. jouluk. 2022

Yksi tämän vuoden rakastetuimmista resepteistäni on ollut vegaaniset mokkapalat, joten tulevaa isänpäivää varten halusin leipoa ne juhlavammin kakun muotoon. Kolmen mokkapalakerroksen väliin kätkeytyy vaniljalla ja espressolla maustettua tuorejuustovaahtoa. Lopputulos sai Kirpun hihkumaan ilosta!



En ole itse asiassa koskaan ennen syönyt mokkapalakakkua, mutta kun eräs ystävä puhui kyseisestä kakusta, ajattelin että sitä on joskus tulevaisuudessa kokeiltava. Ja kyllä kannatti!



Mokkapalakakku on ihana sekoitus lapsuuden perinteisintä ja parasta leivosta, sekä rouhean kaunista kerroskakkua. Vaikeustasoltaan kakku ei ole juuri mokkapaloja kummoisempi, mutta leipominen jälleen kerran, kuten kakkujen kanssa yleensä, kannattaa aloittaa päivää ennen tarjoilua.



 

VEGAANINEN MOKKAPALAKAKKU

halkaisijaltaan 20 cm vuokaan


Reseptin alkuperä: pohja veganisoitu aidosta ja alkuperäisestä mokkapalaohjeesta Soppa365-sivustolta. Kakku ja kokonaisuus Urbaani vegenda.


Pohja

  • 150 g margariinia

  • 3 dl sokeria

  • 3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tähän reseptiin!)

  • 1 1/2 dl kasvimaitoa

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 dl kaakaojauhetta

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1/4 tl suolaa


Kuorrute

  • 3/4 dl vahvaa kahvia

  • 75 g margariinia (kuten Sunnuntain laktoositon. en suosittele pehmeitä margariineja, jotta kuorrute jähmettyy kauniimmin)

  • 1 rkl vaniljasokeria

  • 1 1/2 rkl kaakaojauhetta

  • 6 dl tomusokeria


Täyte

  • 200 g kasvipohjaista tuorejuustoa (käytin ja suosittelen Violife Creamy Original -tuorejuustoa, sillä se on sopivan jämäkkää)

  • 2 dl kasvipohjaista kermavaahtoa (käytin Plantin kaurakermaa sen jämäkkyyden vuoksi)

  • 1 tl nestemäistä vaniljaa

  • 1 tl pikaespressojauhetta

Koristelu

  • 1/2 - 1 dl strösseleitä (vegaanisia on mm. Dr. Oekter Mix värillinen), kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta makusi mukaan


Aloita valmistamalla kakkupohja tarjoamista edeltävänä päivänä. Kakkupohjan tulee jäähtyä kunnolla ennen halkaisemista, ja täytetyn kakun on hyvä vetäytyä kaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään saakka, joten aloita leivonta ajoissa.


Ohje

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm kokoinen kakkuvuoka.

Valmista taikina

  1. Sulata margariini ja mittaa se isoon kulhoon sokerin, aquafaban ja kasvimaidon kanssa. Sekoita.

  2. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kaakao, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.

  3. Kaada kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

  4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40-45 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt. Pohja on kypsä, kun kakun reunat ovat irronneet hieman reunoista, eikä taikinan keskelle painettuun hammastikkuun jää märkää taikinaa.

  5. Anna pohjan jäähtyä pellillä, kumoa vuoasta ja siirrä jääkaappiin. Kylmä kakkupohja on helpompi leikata ja käsitellä.

Valmistele kakkupohja

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

  2. Levitä pohjat vierekkäin pöydälle kuorrutusta varten.

Valmista kuorrute

  1. Keitä kahvi ja mittaa se margariinin kanssa kattilaan. Sulata liedellä.

  2. Lisää vaniljasokeri ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

  3. Ota kattila pois levyltä ja lisää tomusokeri vähitellen, koko ajan sekoittaen.

  4. Kun kuorrute on valmis, levitä se tasaisesti kolmen kakkupohjan päälle ja ripottele heti päälle strösselit tai muut haluamasi koristeet.

  5. Anna kuorrutteen jäähtyä ja jähmettyä.


Valmista täyte

  1. Notkista tuorejuusto ja mausta vaniljalla.

  2. Vatkaa kasvikerma vaahdoksi.

  3. Yhdistä massat.

  4. Jaa täyte kahteen osaan ja mausta toinen puolikas pikaespressojauheella.

Kokoa kakku

Minä kokoan kakun reunakalvon sisään, sillä se auttaa kakkua pysymään ryhdissä ja jähmettymään ilman, että täyte pääsee pursuamaan pois kakun välistä. Voit koota kakun myös ilman reunakalvoa tai käyttää kelmulla vuorattuja irtopohjavuoan reunoja samaan tarkoitukseen.

  1. Nosta ensimmäinen kuorrutettu kakkupohja tarjoiluvadille.

  2. Levitä päälle vaniljalla maustettu tuorejuustovaahto.

  3. Nosta päälle toinen kakkupohja.

  4. Levitä päälle espressolla maustettu tuorejuustovaahto.

  5. Nosta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi varovaisesti niin, ettei mokkapalakuorrute halkeile.

  6. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

2 766 katselukertaa5 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page