top of page

Vegaaninen nutella-vadelmatäytekakku

Päivitetty: 8. toukok. 2023

Hasselpähkinällä maustettu kakku, joka on täytetty vegaanisella nutellalla ja vadelmilla on heittämällä yksi lempikakuistani. Olen leiponut tätä useamman kerran kotona ja pari kertaa pop up-leivosmyyjäisissä, mutta nyt on aika jakaa resepti teidän kanssanne. Toivottavasti nautitte siitä yhtä paljon kuin minä!



Kakku ei ole mitenkään vaikea valmistaa, mutta olen lisännyt reseptiin pari niksiä, joilla se onnistuu entistä helpommin ja jolloin tulos on mahdollisimman siisti. Suosittelen lukemaan reseptin huolella läpi ennen aloittamista.



 

VEGAANINEN NUTELLA-VADELMAKAKKU

1 kakku halkaisijaltaan 20 cm vuokaan


Reseptin alkuperä: Kakkupohja on käännetty metrisiin mittoihin ja muokattu pähkinäiseksi Gretchen's Vegan Bakeryn täytekakkupohjasta, loppu resepti Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Kakkupohja

  • 260 g soijamaitoa

  • 2 1/4 rkl omenaviinietikkaa

  • 75 g margariinia

  • 75 g kookosöljyä

  • 1 1/2 tl vanilja-aromia

  • 3/4 tl suolaa

  • 290 g sokeria

  • 250 g vehnäjauhoja

  • 1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta, paahdettuna

  • 1 1/2 tl ruokasoodaa


Kostutusliemi

  • 3/4 dl hasselpähkinämaitoa tai muuta kasvimaitoa

  • 1 tl vanilja-aromia


Mascarponekerma

  • 250 g vegaanista mascarponea

  • 2 dl kasvivispiä

  • 1/2 dl tomusokeria

  • 1 tl vanilja-aromia


Kakun täyttöön

  • 2 dl vegaanista nutellaa (kuten Valsoia tai Vego)

  • 250 g tuoreita vadelmia tai suomalaisia pakastevadelmia


Koristeluun

  • 2 dl kasvivispiä (esim Planti ja Fazer Aito ovat jämäköitä kuorruttamiseen)

  • 2 rkl vaniljasokeria

  • 1/2 dl hasselpähkinärouhetta, paahdettuna

  • 2 rkl vegaanista nutellaa

  • tuoreita vadelmia

  • syötäviä kukkia tai yrttejä makusi mukaan

Ohje


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Rasvaa reunat ja jauhota korppujauholla tai mannasuurimoilla.

  3. Paahda taikinaan ja koristeluun tuleva hasselpähkinärouhe uunissa 5-10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Siirrä jäähtymään.


Valmista kakkupohja

  1. Mittaa soijamaito ja omenaviinietikka kulhoon ja jätä paksuuntumaan.

  2. Sulata margariini ja kookosöljy ja sekoita kulhossa vaniljan, suolan ja sokerin kanssa.

  3. Lisää paksuuntunut soijamaito.

  4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, hasselpähkinärouhe ja ruokasooda ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  5. Kaada kakkuvuokaan ja paista 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

  6. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä, ja jos täytät kakun vasta seuraavana päivänä, säilytä sitä jääkaapissa. Kylmää pohjaa on helpompi ja siistimpi leikata.


Esivalmistele raaka-aineet kakun täyttöä varten

  1. Sekoita kostutusliemi.

  2. Valmista mascarponekerma vatkaamalla mascarpone, kasvivispi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla.

  3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.


Vinkkejä kakun kokoamiseen:

  • Kokoa kakku mielellään päivä ennen kuorruttamista reunakalvon sisään. Reunakalvo auttaa kakkua asettumaan siistimpään muotoon, ja jos kakku saa tekeytyä jääkaapissa päivän, se on ehtii jämäköityä ja asettua aloilleen, jolloin kuorruttaminen on paljon helpompaa. Myös maut ehtivät tasaantua.

  • Nutellan saa helpoiten levitettyä kakun väliin, jos sitä sulattaa ensin hieman. Voit pitää nutellapurkkia muutaman minuutin kuumassa vedessä, kunnes sisältö muuttuu juoksevammaksi. Valuta nutella lusikalla kakkupohjan päälle, sillä nutellan levittäminen lusikalla/lastalla saattaa saada pohjan repeämään.


Kokoa kakku

  1. Aseta alin kakkupohja kakkualustalle (valitse alimmaiseksi vahvin pohja), kostuta se ja lusikoi 1 dl nutellaa kakkupohjalle.

  2. Pursota mascarponekermasta rengas reunoille ja täytä sisältö puolella vadelmista. Kermarengas reunalla auttaa marjoja pysymään kakun sisällä ja myöhemmin kuorruttaminen on helpompaa.

  3. Levitä vadelmien päälle vielä lisää kermaa.

  4. Toista sama toiselle kakkupohjalle ja lopuilla täytteillä.

  5. Kostuta myös ylin kansi. Peitä kakku kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.


Kuorruta kakku

  1. Vatkaa kasvivispi ja vaniljasokeri vaahdoksi.

  2. Kuorruta kakku, mutta jätä osa kermasta halutessasi pursotuksia varten.

  3. Kuorruta kakun reunat paahdetulla hasselpähkinärouheella. Valuta nutellasta koristerengas kakun päälle ja koristele vadelmilla, hasselpähkinärouheella ja haluamillasi yrteillä ja kukilla. Tarjoile!


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

2 105 katselukertaa10 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page