top of page

Vegaaninen tiramisukakku

Päivitetty: 7. jouluk. 2022

Näyttävä ja hurmaava tiramisukakku on loistava valinta aikuiseen makuun. Tiramisun tutut maut - espresso ja mascarpone, ja tässä reseptissä Kahlúa - maistuvat loistavasti myös kakun muodossa.



Markkinoille on vastikään tullut vegaaninen Schlagfix-merkkinen marscarpone, joka on maultaan ihanan pehmeä ja täyteläinen. Jos et kuitenkaan löydä kyseistä tuotetta (sitä on tällä hetkellä saatavilla ainakin Vegekaupoista), voit korvata mascarponen tuorejuustolla. Minä valitsisin kakkosvihtoehdoksi tähän kakkuun Oatlyn kauratuorejuuston sen miellyttävän ja neutraalin maun vuoksi - mutta muitakin vaihtoehtoja on!



Tämä kakku on todella reilun kokoinen, saat leikattua siitä 12 hyvänkokoista kakkupalaa tarjolle, mutta seisovassa pöydässä tästä syö varmasti muutama muukin lisäksi - tällä nimittäin on korkeutta, jolloin kapeampikin pala riittänee monelle. Korkeutensa vuoksi kakku on fiksu koota irtopohjavuokaan, jonka reunoille on asetettu korkea reunakalvo. Ilman sitä se ei mahdu tavallisen korkuiseen vuokaan koottavaksi.



 

VEGAANINEN TIRAMISUKAKKU

halkaisijaltaan 24 cm vuokaan


Reseptin alkuperä: kakkupohja on käännetty Gretchen's Vegan Bakeryn reseptistä, loput Urbaani vegenda Raaka-aineet


Pohja


Espressosiirappi

  • 2 1/2 dl vahvaa kahvia tai espressoa

  • 1 dl Kahlúaa

  • 1 dl sokeria

Mascarponetäyte

  • 2 prk (á 250 g) vegaanista mascarponea

  • 2 dl tomusokeria

  • 4 dl kasvikermaaa, kuten Valio Oddlygood tai Fazer Aito


Espresso-mascarponetäyte

  • reilu puolet mascarponetäytteestä

  • 1/2 dl espressosiirappia

  • 2 rkl pikaespressojauhetta


Lisäksi

  • kaakaojauhetta

  • tuoreita marjoja



Aloita valmistamalla kakkupohjat ohjeen mukaan

  1. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ja leikkaa ne sen jälkeen kahteen osaan, niin saat neljä kerrosta kakkupohjia.


Keitä espressosiirappi

  1. Mittaa kahvi, Kahlúa ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä ennen käyttöä.


Valmistele kakkuvuoka

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja pingoita vuoan sisäreunoille korkeat reunakalvot, jotta kakku mahtuu vuokaan (kyseessä on korkea kakku) ja jotta saat kakun myöhemmin siististi irrotettua vuoasta.


Valmista mascarponetäyte

  1. Siirrä mascarpone kulhoon ja pehmitä se sähkövatkaimella/yleiskoneella pehmeäksi.

  2. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Lisää tämän jälkeen kerma koko ajan vatkaten, ja vatkaa aluksi pienellä teholla jotta kerma sekoittuu mascarponeen muttei lennä ympäriinsä. Kun se on sekoittunut hyvin, nosta vatkaimen tehoa ja vatkaa voimakkaasti kunnes saat aikaan kuohkean, kovan mascarponevaahdon kerman vatkautuessa.


Jaa mascarpone kahteen osaan

  1. Ota kulhosta vajaa puolet valkoista mascarponevaahtoa. Se on nyt valmista käytettäväksi.

  2. Mittaa jäljelle jääneeseen, hieman suurempaan annokseen mascarponevaahtoa puoli desiä jäähtynyttä espressosiirappia ja 2 ruokalusikallista pikaespressojauhetta. Vatkaa sekaisin ja jälleen kiinteäksi vaahdoksi.


Kokoa kakku

  1. Laita vuoan pohjalle ensimmäinen kakkupohja ja kostuta espressosiirapilla. Voit käyttää kakun kostuttamiseen huoletta reilu puoli desiä espressosiirappia per kakkukerros. Kostuttaessa pohja tuntuu ja näyttää todella märältä, mutta kyseessä on sen verran paksu kakkupohja, että se kestää hyvin reilun kostutuksen, joten älä huoli. Kakku tasaantuu ja maustuu kylmässä, eikä näillä mittasuhteilla ole pelkoa liian märästä kakusta.

  2. Kaada kakkupohjan päälle puolet espresso-mascarponetäytteestä.

  3. Pinoa päälle toinen kakkupohja ja kostuta taas.

  4. Kaada päälle reilu puolet valkoisesta mascarponetäytteestä.

  5. Pinoa päälle kolmas kakkupohja, kostuta jälleen.

  6. Kaada päälle loput espresso-mascarponetäytteestä, lisää viimeinen kakkupohja ja kostuta taas hyvin.

  7. Levitä viimeisen pohjan päälle ohuempi kerros mascarponevaahtoa, tasoita ja pakkaa kakku kylmään.

  8. Käytä jäljelle jäänyt valkoinen mascarponevaahto kakun koristeluun: siirrä se pursotinpussiin haluamasi tyllan kanssa ja laita jääkaappiin odottamaan.

Annan kakun maustua seuraavaan päivään

  1. Kun olet valmis tarjoilemaan sen, irrota irtopohjavuoka ja kuori reunakalvo siististi pois.

  2. Tasoita reunat halutessasi palettiveitsellä.

  3. Siivilöi päälle kerros kaakaojauhetta.

  4. Pursota kakun päälle ruusukkeita mascarponevaahdolla.

  5. Koristele ruusukkeet tuoreilla marjoilla.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 237 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
May 23, 2023

Tämä resepti alkaa olla aikalailla vakiokamaa meidän taloudessa kun tekee mieli kakkua, tai tarvitaan aikuisvieraille jotain erikoisempaa makua :)

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 26, 2023
Replying to

Mukava kuulla! Tämä on kyllä yksi omista ikuisista suosikeista myös. :) Kiitos viestistä!

Like
bottom of page