top of page

Vegaaninen täytekakkupohja

Päivitetty: 8. toukok. 2023

Hyvä vegaaninen täytekakkupohja luo loistavan pohjan erilaisille kakkukokeiluille. Tästä reseptistä on tullut luottoreseptini, kun haluan valmistaa kakun, joka:


  • on helppo ja nopea tehdä

  • pysyy hyvin kasassa eikä hajoile

  • taipuu moneen

  • on helppo maustaa eri tarkoituksiin ja

  • josta saa koottua näyttävän, korkean kakun



Parasta tässä pohjassa on, ettei se vaadi mitään kikkakolmosia onnistuakseen, vaan valmistus on hyvin yksinkertaista, ja lopputulokseen voi luottaa. Ensimmäistä kertaa leivoin tällä reseptillä Boston Cream Pieta varten, joten jollekulle resepti saattaa olla jo tuttu sieltä! Tämä kakkupohja riittää isommallekin porukalle: valmiista kakusta saat leikattua ainakin 12 reilua, kahvilatyylistä kakkupalaa, mutta jos et leikkaa paloja valmiiksi vaan tarjoat sen juhlissa noutopöytätyyliin, sanoisin että tästä syö kepeästi noin 20 henkilöä.


Muutama vinkki ja huomio kakusta:

  • Kookosöljy jähmettyy kylmässä ja tekee tästä kakkupohjasta jämäkämmän, joten siitä on hieman apua, jos teet korkeita kakkuja. Voit kuitenkin käyttää pelkästään leivontamargariinia, ja hyvä tulee

  • Voit korvata soijamaidon toisella kasvimaidolla, mutta rakenne muuttuu silloin hieman. Olen testaillut kaura-ja soijamaidolla, ja soijamaidolla tulee kauniimpi rakenne.

  • Jos haluat pienemmän kolmikerroksisen kakun, leivo resepti 3/4-kertaisena ja paista yhdessä 20 cm vuoassa 45 minuuttia.

  • Voit maustaa kakkupohjaa lisäämällä siihen esim pähkinärouhetta, appelsiininkuorta tai suklaahippua. Tämä resepti taipuu moneen.



 

VEGAANINEN TÄYTEKAKKUPOHJA

korkeaan, isoon kakkuun

kahteen halkaisijaltaan 24 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: olen kääntänyt tämän reseptin ja muokannut hieman Gretchen's Vegan Bakeryn reseptistä


Raaka-aineet

Kakkupohja

  • 3 1/2 dl soijamaitoa

  • 3 rkl omenaviinietikkaa

  • 1,2 dl leivontamargariinia

  • 1,2 dl kookosöljyä

  • 2 tl vanilja-aromia

  • 1 tl suolaa

  • 4,2 dl sokeria

  • 7 dl vehnäjauhoa

  • 2 tl ruokasoodaa


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa leivinpaperilla kahden kakkuvuoan pohja ja voitele reunat.

Valmista kakkupohja

  1. Sekoita soijamaito ja omenaviinietikka keskenään. Jätä paksuuntumaan siksi aikaa, kun mittaat muut aineet.

  2. Sulata margariini ja kookosöljy.

  3. Mittaa rasvat kulhoon vaniljan, suolan ja sokerin kanssa. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada sekaan piimämäiseksi muuttunut soijamaito ja sekoita hyvin.

  5. Yhdistä ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi

  6. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunissa 30-35 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Voit kokeilla kypsyyttä kakun keskeltä hammastikulla, mutta varo paistamasta liikaa, jotta pohjat säilyvät mehevinä. Valmis kakkupohja on väriltään kullankeltainen, ja irronnut vuoan reunoilta paiston aikana.

  7. Siirrä pohjat ritilän päälle jäähtymään kunnolla, ennen kuin kokoat kakun.


Säilyvyys

  • Voit valmistaa kakkupohjan päivää tai paria ennen kakun täyttöä. Kääri se kelmuun ja säilytä jääkaapissa.

  • Voit myös pakastaa pohjat odottamaan juhlia ja kakun kokoamista.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

8 796 katselukertaa19 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page