top of page

Kanaton-fetapiirakka - suolainen piirakka vegaanisena

Päivitetty: 7 päivää sitten

Tämä piirakka on vegaaninen versio broileri-fetapiirakasta, ja kasvipohjaisesti sen valmistaminen onnistuu soija-tai herneproteiinisuikaleista sekä vegaanisesta fetajuustosta. Piirakka hyytyy ilman kananmunia kaurakerman ja kikhernejauhojen avulla.



Takataskussa kannattaa aina olla piirakkaresepti tai pari, ja tämä on yksi omista suosikeistani! Resepti on alunperin julkaistu Urbaani vegendan vuoden 2024 reseptiseinäkalenterissa.



 

KANATON-FETAPIIRAKKA

halkaisijaltaan noin 26 cm piirasvuokaan


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Pohja

  • 150 g leivontamargariinia (esim Sunnuntai Laktoositon) tai vegaanista voita (esim Eleplant)

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja

  • ½ tl suolaa

  • 2 rkl kylmää vettä


Täyte

  • 250 g soija/herneproteiinisuikaleita (vegaanista “kanaa”)

  • ¼ tl valkosipulijauhetta

  • hieman suolaa ja mustapippuria

  • 100g kirsikkatomaatteja

  • 100 g vegaanista fetajuustoa (kuten Mö tai Rainbow)

  • 1 kourallinen basilikaa

  • 4 dl sipulikaurakermaa

  • 4 rkl kikhernejauhoja

  • mustapippuria myllystä


Valmista piiras

  1. Kuutioi kylmä margariini ja nypi se jauhojen ja suolan kanssa.

  2. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

  3. Muotoile taikina ohuehkoksi levyksi, kääri kelmuun ja siirrä kylmään noin 30 minuutiksi.

  4. Voitele halkaisijaltaan n. 26 cm kokoinen piirasvuoka ja kaulitse taikina sen pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 175 asteessa 15 minuuttia.

  5. Paista soijaproteiinisuikaleita kuumalla pannulla tilkassa öljyä ja mausta valkosipulijauheella, suolalla ja mustapippurilla.

  6. Halkaise kirsikkatomaatit. Murenna fetajuusto. Silppua basilika.

  7. Sekoita kaurakerma, kikhernejauho ja mustapippuri.

  8. Asettele esipaistetun piiraspohjan päälle täytteet ja kaada kaurakermaseos päälle. Paista uunissa vielä 25-30 minuuttia, kunnes piiras on kypsynyt.

  9. Jäähdytä ja tarjoile esimerkiksi salaatin kanssa.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !


Comentários


bottom of page