top of page

Kanaton-fetapiirakka - suolainen piirakka vegaanisena

Päivitetty: 22.4.

Tämä piirakka on vegaaninen versio broileri-fetapiirakasta, ja kasvipohjaisesti sen valmistaminen onnistuu soija-tai herneproteiinisuikaleista sekä vegaanisesta fetajuustosta. Piirakka hyytyy ilman kananmunia kaurakerman ja kikhernejauhojen avulla.


ree

Takataskussa kannattaa aina olla piirakkaresepti tai pari, ja tämä on yksi omista suosikeistani! Resepti on alunperin julkaistu Urbaani vegendan vuoden 2024 reseptiseinäkalenterissa.


ree


KANATON-FETAPIIRAKKA

halkaisijaltaan noin 26 cm piirasvuokaan


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Pohja

  • 150 g leivontamargariinia (esim Sunnuntai Laktoositon) tai vegaanista voita (esim Eleplant)

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja

  • ½ tl suolaa

  • 2 rkl kylmää vettä


Täyte

  • 250 g soija/herneproteiinisuikaleita (vegaanista “kanaa”)

  • ¼ tl valkosipulijauhetta

  • hieman suolaa ja mustapippuria

  • 100g kirsikkatomaatteja

  • 100 g vegaanista fetajuustoa (kuten Mö tai Rainbow)

  • 1 kourallinen basilikaa

  • 4 dl sipulikaurakermaa

  • 4 rkl kikhernejauhoja

  • mustapippuria myllystä


Valmista piiras

  1. Kuutioi kylmä margariini ja nypi se jauhojen ja suolan kanssa.

  2. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

  3. Muotoile taikina ohuehkoksi levyksi, kääri kelmuun ja siirrä kylmään noin 30 minuutiksi.

  4. Voitele halkaisijaltaan n. 26 cm kokoinen piirasvuoka ja kaulitse taikina sen pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 175 asteessa 15 minuuttia.

  5. Paista soijaproteiinisuikaleita kuumalla pannulla tilkassa öljyä ja mausta valkosipulijauheella, suolalla ja mustapippurilla.

  6. Halkaise kirsikkatomaatit. Murenna fetajuusto. Silppua basilika.

  7. Sekoita kaurakerma, kikhernejauho ja mustapippuri.

  8. Asettele esipaistetun piiraspohjan päälle täytteet ja kaada kaurakermaseos päälle. Paista uunissa vielä 25-30 minuuttia, kunnes piiras on kypsynyt.

  9. Jäähdytä ja tarjoile esimerkiksi salaatin kanssa.



Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !


2 kommenttia


Timo
24.6.

Olen vuosia etsinyt sitä parasta vegaanista suolaista piirakkaa ja tämä oli paras tähän mennessä! Hernis toimi tosi hyvin täytteenä. Ainoa ongelma oli että täytteestä tuli liian juoksevaa. Toimisikohan jos heittäisi mukaan vaikka ruokalusikallisen perunajauhoa tiivistämään?

Tykkää
Vastataan

Mukava kuulla että resepti vaikutti jo hyvältä! Oliko täyte juoksevaa myös kylmänä & jäähtyneenä, vai vain lämpimänä uunista tultua? Kikhernejauho auttaa tässä jämäköittämään täytettä, mutta myös perunajauhoa voi laittaa lisäksi, jos haluat varmistaa ensi kerralla. Itse olen tehnyt tällä reseptillä piirakkaa useamman kerran ja täyte on hyytynyt kokonaan, joten harmi, että se jäi siellä liian löysäksi!

Tykkää
bottom of page