Seitanvartaat grilliin + currydippi
- Tiina Tohu
- 2 päivää sitten
- 2 min käytetty lukemiseen
Päivitetty: 1 päivä sitten
Kun etsit lihattomia vaihtoehtoja grilliin, on mehevä seitan oman suosikkilistani kärkipäässä. Nämä seitanvartaat marinoidaan broilerimausteella, sitruunalla ja appelsiinilla, ja dipataan grillauksen jälkeen herkulliseen currydippiin. Täyttävä ja mehevä kasvipohjainen vaihtoehto kanavartaille! Täydennä menu herkullisilla, yrttiöljyllä sivellyillä perunavartailla, ja kesämenu on valmis!

Mitä seitan on?
Seitan on gluteenijauhoista valmistettu kasviproteiini, joka on oikein valmistettuna mehukasta, maukasta ja mureaa
Kikhernajauhon lisääminen tuo seitantaikinaan mureutta ja pehmeyttä
Seitan on proteiinirikas tuote
Tässä reseptissä seitantaikina keitetään, marinoidaan ja lopuksi grillataan
Yhteenveto
Täydellinen resepti vegaaniseen grilliin
Herkullinen ja mehevä vaihtoehto kanan korvaajaksi
Resepti on helppo valmistaa ja muokata omien lempimausteiden mukaan
Sopii tarjottavaksi yhdessä perunavartaiden tai salaatin kanssa

VEGAANISET SEITANVARTAAT JA CURRYDIPPI
4 varrasta
Reseptin alkuperä: olen käyttänyt seitanohjeen pohjana Chocochilin herkullisen jerk-seitanin reseptiä, josta tämä versio on muokattu
Raaka-aineet
Taikina
2½ dl gluteenijauhoa
1 dl kikhernejauhoa
1½ dl vettä
1 rkl agavesiirappia
½ rkl soijakastiketta
Keitinliemi
1 l vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta
¼ dl soijakastiketta
¼ dl sitruunamehua
Marinadi
½ appelsiinin mehu
½ sitruunan mehu
2 rkl soijakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
½ rkl agavesiirappia
1 rkl broilerimaustetta
Currydippi
200 g kaurafraichea
½ dl kasvipohjaista majoneesia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl agavesiirappia
1½ tl curryjauhetta
½ tl suolaa
¼ tl kurkumaa
Valmista seitantaikina
Sekoita gluteenijauho ja kikhernejauho kulhossa.
Yhdistä vesi, agavesiirappi ja soijakastike. Lisää taikinaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on kimmoisaa.
Muotoile taikinasta tanko, ja leikkaa tanko noin 24 palaan.
Keitä & marinoi seitan
Mittaa keitinliemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä seitanpaloja noin 15 minuutin ajan, sekoita välillä. (huomaa, että seitanpalojen koko tuplaantuu vedessä!) Valuta.
Sekoita marinadin ainekset ja kaada kulhoon keitettyjen seitanpalojen päälle.
Anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.
Valmista currydippi
Yhdistä dipin aineet ja sekoita sileäksi. Siirrä kylmään maustumaan.
Grillaa
Lado marinoidut seitanpalat vartaisiin ja grillaa kuumassa grillissä molemmin puolin. Valele ylijääneellä marinadilla grillauksen aikana, jotta vartaat pysyvät mehukkaina ja imevät itseensä mahdollisimman paljon makua.
TARJOILUVINKKI
Tarjoile seitanvartaat esimerkiksi yrttiöljyllä valeltujen perunavartaiden kanssa – täydellinen kombo kesäiseen grilli-iltaan! Lisää lautaselle vielä raikasta salaattia, ja illallinen on valmis.
Kokkasitko tällä reseptillä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen luomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti
Comments