top of page

Seitanvartaat grilliin + currydippi

  • Writer: Tiina Tohu
    Tiina Tohu
  • 2 päivää sitten
  • 2 min käytetty lukemiseen

Päivitetty: 1 päivä sitten

Kun etsit lihattomia vaihtoehtoja grilliin, on mehevä seitan oman suosikkilistani kärkipäässä. Nämä seitanvartaat marinoidaan broilerimausteella, sitruunalla ja appelsiinilla, ja dipataan grillauksen jälkeen herkulliseen currydippiin. Täyttävä ja mehevä kasvipohjainen vaihtoehto kanavartaille! Täydennä menu herkullisilla, yrttiöljyllä sivellyillä perunavartailla, ja kesämenu on valmis!



Mitä seitan on?


  • Seitan on gluteenijauhoista valmistettu kasviproteiini, joka on oikein valmistettuna mehukasta, maukasta ja mureaa

  • Kikhernajauhon lisääminen tuo seitantaikinaan mureutta ja pehmeyttä

  • Seitan on proteiinirikas tuote

  • Tässä reseptissä seitantaikina keitetään, marinoidaan ja lopuksi grillataan


Yhteenveto


  • Täydellinen resepti vegaaniseen grilliin

  • Herkullinen ja mehevä vaihtoehto kanan korvaajaksi

  • Resepti on helppo valmistaa ja muokata omien lempimausteiden mukaan

  • Sopii tarjottavaksi yhdessä perunavartaiden tai salaatin kanssa




VEGAANISET SEITANVARTAAT JA CURRYDIPPI

4 varrasta


Reseptin alkuperä: olen käyttänyt seitanohjeen pohjana Chocochilin herkullisen jerk-seitanin reseptiä, josta tämä versio on muokattu

Raaka-aineet


Taikina

  • 2½ dl gluteenijauhoa

  • 1 dl kikhernejauhoa

  • 1½ dl vettä

  • 1 rkl agavesiirappia

  • ½ rkl soijakastiketta


Keitinliemi

  • 1 l vettä

  • 1 rkl kasvisliemijauhetta

  • ¼ dl soijakastiketta

  • ¼ dl sitruunamehua


Marinadi

  • ½ appelsiinin mehu

  • ½ sitruunan mehu

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • ½ rkl agavesiirappia

  • 1 rkl broilerimaustetta


Currydippi

  • 200 g kaurafraichea

  • ½ dl kasvipohjaista majoneesia

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl agavesiirappia

  • 1½ tl curryjauhetta

  • ½ tl suolaa

  • ¼ tl kurkumaa



Valmista seitantaikina

  1. Sekoita gluteenijauho ja kikhernejauho kulhossa.

  2. Yhdistä vesi, agavesiirappi ja soijakastike. Lisää taikinaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on kimmoisaa.

  3. Muotoile taikinasta tanko, ja leikkaa tanko noin 24 palaan.


Keitä & marinoi seitan

  1. Mittaa keitinliemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

  2. Keitä seitanpaloja noin 15 minuutin ajan, sekoita välillä. (huomaa, että seitanpalojen koko tuplaantuu vedessä!) Valuta.

  3. Sekoita marinadin ainekset ja kaada kulhoon keitettyjen seitanpalojen päälle.

  4. Anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.


Valmista currydippi

  1. Yhdistä dipin aineet ja sekoita sileäksi. Siirrä kylmään maustumaan.


Grillaa

  1. Lado marinoidut seitanpalat vartaisiin ja grillaa kuumassa grillissä molemmin puolin. Valele ylijääneellä marinadilla grillauksen aikana, jotta vartaat pysyvät mehukkaina ja imevät itseensä mahdollisimman paljon makua.



TARJOILUVINKKI


Tarjoile seitanvartaat esimerkiksi yrttiöljyllä valeltujen perunavartaiden kanssa – täydellinen kombo kesäiseen grilli-iltaan! Lisää lautaselle vielä raikasta salaattia, ja illallinen on valmis.



Kokkasitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen luomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Comments


bottom of page