Yrttiöljyllä valellut perunavartaat - täydellinen lisuke grilliin
- Tiina Tohu
- 2 päivää sitten
- 1 min käytetty lukemiseen
Päivitetty: 2 päivää sitten
Nämä mehevät ja rapeapintaiset perunavartaat ovat täydellinen lisä kesän grilliruokien rinnalle. Yrttiöljyllä valeltuina perunoista tulee herkullisen makuisia, ja ne toimivat erityisen hyvin esimerkiksi seitanvartaiden kanssa.
Tämä resepti on vegaaninen, yksinkertainen ja helposti tuplattavissa isommallekin porukalle. Voit käyttää mitä tahansa napakoita, kiinteitä perunoita – varhaisperunat sopivat erityisen hyvin!

Vinkki: näin onnistut
Käytä grillivartaita, joissa perunat pysyvät tukevasti paikoillaan.
Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne vedessä 30 minuuttia ennen käyttöä, jotta ne eivät pala grillissä.
Yrttiöljyyn voi lisätä myös esim. timjamia, rosmariinia tai sitruunankuorta vaihtelua varten.

YRTTIÖLJYLLÄ VALELLUT PERUNAVARTAAT
6 kpl
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
1 kg perunaa
1 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ dl tuoretta persiljaa (silputtuna)
Pese ja keitä perunat napakoiksi suolatussa vedessä, noin 10–15 minuuttia. Älä ylikypsennä – perunoiden tulee säilyttää muotonsa. Jäähdytä keitetyt perunat.
Valmista yrttiöljy: sekoita kulhossa rypsiöljy, suola, valkosipulijauhe ja hienonnettu tuore persilja.
Kokoa vartaat: pujota jäähtyneet perunat vartaisiin ja sivele kauttaaltaan yrttiöljyllä.
Grillaa vartaat kuumassa grillissä, kunnes ne saavat rapean pinnan. Valele yrttiöljyllä myös grillauksen aikana – se tuo lisää mehevyyttä ja makua.
TARJOILUVINKKI
Tarjoile perunavartaat esimerkiksi mehukkaiden seitanvarteiden ja currydipin kanssa – täydellinen kombo kesäiseen grilli-iltaan!
Kokkasitko tällä reseptillä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen luomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti
Комментарии