top of page

Vegaani Gran Canarialla

Juttu kirjoitettu 2020


Lomamatka Gran Canarialle - saako siellä vegaani syödäkseen vai ei? Vietettyäni lokakuussa saarella viikon perheeni kanssa voin iloisesti todeta, että kyllä saa. Ja yllättävän helpolla! Me lähdimme Kanarialle hakemaan aurinkoa ja leppoisaa lomailua viisikuisen vauvan kanssa, enkä ensimmäistä kertaa vegaanielämäni aikana valinnut matkakohdetta ruoan perusteella. Ennakkoon kuvittelin, että lomalla varmaan syödään sitten hedelmiä ja kasviksia ja ryppyperunoita, mutta olin väärässä. Siellä sai syödäkseen niin paljon monipuolisemmin!

YLEISESTI VEGAANIRUOASTA GRAN CANARIALLA



Smoothiet & kahvit. Kahviloiden smoothielistojen raaka-aineet on yleensä merkitty selkeästi, ja jokaisesta paikasta löytyi helposti maidottomia vaihtoehtoja. Kahviloissa oli hyvin tarjolla kasvimaitoja kahviin, mistä olin todella iloinen. Kunnon jääkahvi tekee etelänlomasta heti monin verroin paremman!



Papas arrugadas com mojo rojo! Kanarialainen klassikkoruoka, joka on sattumoisin vegaaninen: suolavedessä keitetyt ryppyperunat, jotka tarjoillaan mausteisen, paprikaa ja chiliä sisältävän punaisen kastikkeen kanssa. Tätä annosta on saatavilla lähes jokaisessa ravintolassa, ja se on tosi hyvää. Hyvä alkuruoka tai pääruoka muutaman muun lisukkeen kanssa!



Kasviskeitot, pizzat (ilman juustoa) ja grillatut kasvikset ynnä muut kasvislisukkeet. Toisin kuin Suomessa, Kanarialla ei tunnu olevan tapana läträtä voilla ja kermalla. Ja hyvä niin, sillä monessa paikassa kasviskeitot ja erilaiset kasvislisukkeet ovat näin ollen vegaanisia. Myös pizza ilman juustoa on kelpo valinta nälän tullen. Näiden seikkojen vuoksi voi vegaani astua lähes mihin tahansa ravintolaan ja löytää sieltä syötävää. Ainoa miinus on kasviproteiinien vähyys tavallisissa ravintoloissa, sikäli mikäli haluaa syödä papuja, tofua yms. jokaisella aterialla.


Kauppojen valikoimat yllättivät myös! Pienissäkin marketeissa oli poikkeuksetta kasvimaitoja ja -jogurtteja hyllyssä ja usein paistopisteeltä löytyi vegaanisia leivoksia (ne tosin eivät olleet kovin hyviä). Isommissa ruokakaupoissa valikoimaa oli kiitettävästi. Vegaanisia jäätelöitä ja vegehyllyjä tuli sieltäkin bongailtua!


LAS PALMAS


Jos matkustaisin uudestaan Gran Canarialle, varaisin majoituksen Las Palmasista. Sieltä löytyy läjäpäin vegaanisia ja vegaaniystävällisiä ravintoloita! Me kävimme Las Palmasissa pari päiväreissua, sillä saaren bussilinjat on hyvät ja helppoja käyttää, eikä matkaa oikeastaan minnekään ole kovin pitkästi. Las Palmasissa ehdimme testata muutaman ravintolan, mutta monta jäi kokematta. Sieltä löytyi myös reissun ehdottomasti paras ruoka.




La Hierba Louisa (ravintola on kuuleman mukaan sulkenut ovensa)

Calle Mendizábal 39


Heittämällä reissun paras ruoka: käsintehtyjä pasta-annoksia, mm. tofuricotalla täytettyjä ravioleja! Tämä vegaaninen ravintola oli NIIN ihana. Ruoka oli kaunista ja herkullista, mutta täytyy sanoa että tässä paikassa suolaiset ruoat voittivat makeat. Jälkiruoaksi syömäni jogurttitiramisu oli maukas, mutta alkuruoka ja pasta-annokset itkettävän hyviä. Tätä ei kannata missata, jos matkustat Kanarialle!



De Francesco

Calle Louis Morote 30


Pysähdyimme De Francescoon syömään lasagnea, burgeria ja suklaakakkua. Vitriinistä löytyi myös vegaanisia suolaisia empanadoja, jotka meiltä jäi testaamatta. Ruoka oli maukasta ja kotoisaa, ja palvelu lämmintä.



Helamore

Calle Triana 76


Useampi vegaaninen jäätelömaku vilkkaalla ostoskadulla! Vielä kun kahvila veganisoisi ihanan näköiset vohveliannoksensa, niin oltaisiin kultasuonessa!


BAHIA FELIZ

Yövyimme Bahia Felizillä, ja vaikka en voi varsinaisesti suositella alueen hotellien vegaanivalikoimaa, niin lähiravintoloista löytyi todella paljon vaihtoehtoja ruokailuun! Meillä oli tapana kysyä kasvisruokia tilatessa sisälsikö annos kananmunaa tai maitotuotteita, mutta yleensä meiltä kysyttiin reippaasti olemmeko vegaaneja. Oli yllättävää ja todella ilahduttavaa että asia meni tällä kertaa näin päin! Löytyi kiinalainen ja intialainen ravintola, sekä ostarilta monta perusraflaa, joista kaikista sai hyvin vegaanista ruokaa. Thea's Coffee Shop'ista saa jäälattea (ja muita kahveja) soijamaitoon.



Tapas La Lolita

Centro Comercial Bahia Feliz

Tapas la Lolita täytyy erikseen mainita Bahia Felizin ravintoloista! Kasvisruokien tarjonta oli lomamme aikana samalla tasolla kuin muidenkin alueen ravintoloiden - mikä tarkoittaa, että listalta löytyy monta valmiiksi vegaanista annosta, kuten tapaksia, pizzoja (ilman juustoa), keittoja, perunoita, muttei varsinaisesti mitään kasvisproteiinia - mutta tarjoilija osasi kertoa, että heillä on suunnitteilla kokonaan vegaaninen menu. Kannattaa siis kyselle sen perään, mikäli käyt Bahia Felizissä! Me söimme kasvispaellaa, perunoita ja guacamolea sekä kasvispizzaa tässä ravintolassa. Kaikki hyviä!


MASPALOMAS


Maspalomasissa on kaunis, pitkä ranta ja hiekkadyynejä, mutta niiden lisäksi myös pari varteenotettavaa ravintolaa.




Tropical Soul Healthy Point

Paseo de Meloneras Parcela 37

Poke bowleja, brunssilautasia, acaibowleja, kreppejä ja vohveleita sekä vegaanista jäätelöä. Tropical Soul rannan tuntumassa on täydellinen pysähdys lomalla! Kaikki oli hyvää, mutta etenkin suklaapehmis vei sydämen. Niin täyteläistä ja ihanaa! Ravintola sijaitsee Varadero Shopping Centerin takana rannan puolella. Huomioi, että ravintolassa ei ole sisätiloja, vaan pöydät on katettu taivasalle.



Cafe Del Mar

Plaza del Faro 3D


Täältä löytyi hyvät kasvissandwichit ranskalaisilla! Listalla olisi ollut myös mangocarpacciota, mutta se jäi tällä kertaa testaamatta. Erityisen mukavaa oli terassin leveät sohvat, joissa vauva sai levätä ja kieriskellä syönnin aikana. Ja raikas lemonade!

Vielä viimeisenä vinkkinä: selvitä mitä hedelmiä on lomasi aikana sesongissa, ja syö niitä. Meillä kävi tuuri, sillä meidän perhe rakastaa mangoja, ja vaikka Suomessa niitä saa ympäri vuoden, ovat ne harvoin hyviä. Lokakuussa mangot olivat kuitenkin sesongissa Kanarialla, ja löysimme hedelmäkaupasta paikallisia mangoja! Ja voi pojat, olivatpa ne hyviä.

231 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page