top of page

Vegaani Varsovassa

Päivitetty: 14. tammik. 2023

Kirjoitettu 2019


Varsova on upea matkakohde vegaanille - kaupunki on pullollaan kasvisravintoloita (joista monta kymmentä on täysin vegaanisia!) ja lähes mistä tahansa perusravintolasta löytyy vegaanisia vaihtoehtoja. Kävimme Kirpun kanssa lokakuussa viikon reissun Varsovassa, ja kaupunki yllätti meidät positiivisesti.

Itse asiassa valtava vegaaniruokavalikoima oli yksi painava syy, miksi päätimme matkustaa Varsovaan, edullisen hintatason lisäksi. Suomeen verrattuna ulkona syöminen on todella edullista, joten kuvun täyttäminen ravintolassa monta kertaa päivässä ei edes hirvittänyt. Listasin alle lempiruokapaikkojamme reissulta - sellaisia, joihin haluaisimme palata uudelleen!



Górskiego 9

Yksi reissun helmistä. Kasvisravintola, johon päädyimme älyttömän hyvälle aamupalalle. Tilasimme suolaisen frech toastin sekä aamiaislautasen, joka sisälsi tofukokkelia, leipää ja superhyvää levitettä. Juomaksi tuorepuristettua appelsiinimehua ja smoothien. Palvelu oli todella ystävällistä ja ruoka kertakaikkiaan ihanaa - etenkin frech toast! Vieläkin harmittaa, ettei jaksettu syödä enempää, sillä makea french toast kummittelee edelleen mielessä. Listalla oli paljon vaihtoehtoja kunnon ruokailuunkin, sillä ravintola on auki iltaan saakka.



Chmielna 9/5


Nestemäisellä typellä tehtyä jäätelöä tilauksesta, valitsemillasi täytteillä! Paljon vegaanisia vaihtoehtoja, voit valita joko sorbetti- tai soijapohjaisen jäätelön ja loputtomasti täytteitä. Kokeilimme omenapiirakka-suolakinuski-mantelia, banaani-kinuski-maapähkinää ja oreo-kaakao-minttua. Annoskoot on suuria, joten jäätelön syöminen kahteen pekkaan ei ole ollenkaan huono idea. Kuvissa pienet annokset jäätelöä.



useampi sijainti kaupungissa


Älyttömän hyviä ranskalaisia! Monta jättimäistä kokoa tarjolla söpöistä pahvikartioista, ja useampi dippivaihtoehto myös vegaaneille. Okienko-ranskiskioskeja löytyy kaupungista useampi, mutta kannattaa piipahtaa yliopiston kirjaston kulmalle olevaan, koska sieltä saa CHURROJA suklaakastikkeella. Voi luoja kun ne oli hyviä! Me syötiin lounaaksi isot ranskalaiset puoliksi ja jälkkäriksi annos churroja. Välissä kävely kirjaston upealla, isolla kattopuutarhalla. Päiväretki oli täydellinen.



useampi sijainti kaupungissa


Palkittu hampurilaisravintola, eikä turhaan! Burgerit ja hodarit on todella hyviä, mutta lisukkeeksi ei kannata tilata ainakaan perunoita - ne olivat suorastaan kamalia. Paikasta löytyy myös jälkkäreitä. Kokeilimme brownieta, joka osoittautui kenties reissun parhaaksi leivokseksi ja piti Kirpun iloisena pitkään.



Solidarności 60a


Kokonaan vegaaninen ravintola, kattava menu ja paljon (semi)terveellisiä mutta silti övereitä vaihtoehtoja. Ruoka vaikutti hyvältä, mutta me tulimme paikkaan jälkkäreille ja tilasimme kakkua ja kreppejä. Paikan annoskoot ovat suorastaan valtavat! Meiltä jää hädin tuskin koskaan mitään makeaa syömättä, mutta Vege miastossa kaikkea ei yksinkertaisesti pystytty syömään. Ravintolasta löytyy paljon sokeritonta ja gluteenitonta tarjottavaa. Muutenkin nämä kaksi asiaa tuntuivat kävelevän veganismin kanssa käsi kädessä Varsovassa.



Marszałkowska 28


Toinen kokonaan vegaaninen ravintola, johon pysähdyimme vain ratsaamaan jälkiruokavitriinin. Vaihtoehtoja oli runsaasti, ja valitsemamme sitruuna-laventelipiiras sekä banaanijälkkäri olivat molemmat nappivalintoja.



Poznańska 13


Italialainen, jossa kaikki on vegaanista! Kinkku-ananaspizza ja carbonara saivat meidät molemmat tyytyväisiksi, joskaan kumpikaan annos ei yltänyt reissun parhaimmistoon.



Mikołaja Kopernika 25


Pieni paikallista ruokaa vegaanisena tarjoava sympaattinen ravintola. Kävimme syömässä lounaat, jotka toi muistoja mieleen kouluruokailusta, mutta hyvällä tavalla. Vitriinissä oleva kakku näytti upealta ja harmittamaan jäi, kun ei jaksettu syödä enää sitä. Kirppu mietti kakkua vielä parinkin päivän päästä.


Näiden ravintoloiden lisäksi kävimme monessa muussakin paikassa - vegaanisissa ravintoloissa ja leipomoissa, jotka eivät täysin vakuuttaneet, ja perinteisissä ravintoloissa, jotka yllättivät positiivisesti herkullisella vegaanitarjonnallaan. Parhaana vinkkinä Varsovaan voin antaa tämän: pidä silmät auki ja kurki rohkeasti eri ravintoloiden menuja. Löydät varmasti ihania yllättäjiä.

152 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page