Tässä herkullisessä jälkiruoassa on kerros Dumle-kauramaitoon keitettyä pannacottaa ja kerros suklaaganachea, ja se viimeistellään sormisuolalla ja halutessasi kinuskikastikkeella. Pannacotta on helppo ja nopea valmistaa, ja se jähmettyy kylmässä muutamassa tunnissa.

Kinuskikastike on ihana lisä pannacottaan, mutta ei pakollinen: tämä on todella hyvää ilmankin, joten mene makusi mukaan. Dumle-maitoon lisätty kerma tekee pannacotasta ihanan pehmeän ja lohkeilevan, muista vain keittää seosta tarpeeksi pitkään (3 minuuttia), jotta Vegegel aktivoituu ja jähmettää massan.

Toivottavasti nautit tästä reseptistä! Meillä syötiin kaikki kolme testiversioannosta hujauksessa. :)

Vegaaninen Dumle-pannacotta
6 annosta
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Pannacotta
1 dl kasvipohjaista kermaa (käytin Alpro soya)
4 dl Dumle-kaurajuomaa
1 pussi Vegegel-jauhetta
1/8 tl suolaa
Suklaaganache
50 g tummaa suklaata
50 g kasvipohjaista kermaa
2 tl margariinia
ripaus suolaa
Päälle
sormisuolaa
halutessasi kinuskikastiketta (valmiina kaupasta esim Nature's Charm Coconut Salted Caramel Sauce, tai keitä oma kastike)
Kinuskikastike
1/2 dl kasvikermaa
1/2 dl fariinisokeria
reilu ripaus suolaa
(pari palaa vegaanista valkosuklaata)
Ohje
Valmista pannacotta
Sekoita kattilassa kerma, Dumle-juoma, vegegel ja suola. Kuumenna koko ajan sekoittaen, ja kun seos kiehuu, keitä sitä 3 minuuttia matalalla lämmöllä.
Kaada jälkiruokakulhoihin, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Valmista suklaaganache
Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon.
Kuumenna kattilassa kerma, margariini ja suola höyryävän kuumaksi.
Kaada neste pilkotun suklaan päälle, annan seistä hetki ja sekoita sitten nuolijalla tasaiseksi.
Lusikoi pannacotta-annosten päälle ja levitä suklaa reunoille asti. Nosta kylmään jähmettymään, noin puoleksi tunniksi.
Keitä kinuskikastike (tai käytä valmista)
Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa ja keitä 8-10 minuuttia kunnes kinuski paksuuntuu.
Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää kinuskiin pari palaa valkosuklaata. Sekoita.
Mausta suolalla ja anna jäähtyä ennen käyttöä.
Viimeistele
Lusikoi pannacotan päälle kinuskia ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
Vinkki kinuskiin:
Olen saanut parhaimman ja paksuimman kinuskin keitettyä täysrasvaisesta kookosmaidosta ja Plantin kauravispistä. Tähän reseptiin toimii myös ohut kinuskikastike, mutta jos haluat paksumman, voi vegaanisen kinuskiin sekoittaa lopuksi pari palaa valkosuklaata, joka jähmettää kinuskia hyvin. Resepti toimii myös hyvin ilman kinuskia, joten tee valinta oman makusi mukaan.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Olisikohan Vegegel mahdollista korvata vaikka Agaragarilla?