top of page

Vegaaninen tiramisu

Päivitetty: 6. huhtik.

Ihastuttava, vegaaninen tiramisu hurmaa kahvisella maullaan ja silkinpehmeällä koostumuksellaan. Tätä jälkkäriä tekisi mieli lusikoida loputtomiin!



Tämän kevättalven yksi hauskimmista projekteista on ollut täydellisen tiramisureseptin metsästäminen. Tiramisua on tullut nyt leivottua useaan otteeseen erilaisia pohjia ja täytteitä testaillen, mutta nyt on aika jakaa resepti, joka ihastutti erityisesti Earth Hour -pop upissa, jossa olimme vastikään myymässä vegaanisia leivoksia.



Resepti on saanut paljon inspiraatiota Crazy Vegan Kitchen -blogin tiramisureseptistä, josta tämän tiramisun pohja on lainattu, muutettu puolitoistakertaiseksi ja käännetty desimittoihin. Koska kyseessä on käännösresepti, ovat mittayksiköt hieman tavallista tarkempia. Muutaman kokeilun jälkeen voin sanoa, että parasta tuli, kun seurasin reseptiä tarkkaan enkä lähtenyt pyöristämään mittoja turhaan. Kokeilin tiramisuun blogista löytyvää cashewtäytettä, mutta omaan versioon valitsin kermaa ja tuorejuustoa.



Reseptiä vilkaisemalla voi näyttää siltä että tekemistä on paljon, mutta todellisuudessa tämä on verrattain nopea ja helppo resepti, joka on simppeli koota. Tiramisu kuorrutetaan kaakaojauheella, ja tähän tiramisuun raastetaan myös vähän suklaata, koska myös Emily Mainquist tekee niin kirjassaan Vegeherkkuja, ja koska se kuulosti liian hyvältä ajatukselta olla toteuttamatta. Ja niinhän se olikin - tämä tiramisu on kokonaisuudessaan vastustamaton, ihana jälkiruoka!


 

VEGAANINEN TIRAMISU

20 cm x 15 cm vuokaan, 4-6 annosta

Reseptin alkuperä: pohja on Crazy Vegan Kitchen -blogista, muu Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Kakkupohja

  • 1 3/4 dl soijamaitoa

  • 1 1/2 tl omenaviinietikkaa

  • 6 rkl margariinia

  • 9 rkl sokeria

  • 1 1/2 tl vaniljasokeria

  • 1/8 tl suolaa

  • 2 dl + 1 tl vehnäjauhoa

  • 3/4 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl ruokasoodaa

Espressosiirappi

  • 1 1/2 dl espressoa tai vahvaa kahvia

  • 1/2 dl Kahlúa-kahvilikööriä (tai muuta kahvilikööriä)

  • 1/2 dl sokeria

Mascarponetäyte

  • 2 dl kasvipohjaista kermavaahtoa

  • 225 g vegaanista mascarponea

  • 1 dl tomusokeria

Espresso-mascarponetäyte

  • puolet tuorejuustotäytteestä

  • 2 1/2 rkl espressosiirappia

Lisäksi

  • rivi tummaa suklaata rouhittuna

  • leivontakaakaojauhetta

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa käyttämäsi vuoka leivinpaperilla. Vinkki! Paistoin kakkupohjan samassa vuoassa, johon kokosin tiramisun, jotta kakkupohjasta tuli heti oikean kokoinen.


Valmista kakkupohja

  1. Sekoita omenaviinietikka soijamaitoon ja anna seistä ainakin 5 minuuttia, kunnes soijamaito on paksuuntunut.

  2. Mittaa margariini ja sokeri leivontakulhoon.

  3. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho, vaniljasokeri, suola, leivinjauhe ja ruokasooda.

  4. Vatkaa margariini ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.

  5. Lisää vaahtoon koko ajan vatkaten vuorotellen puolet kuivista aineista, sitten puolet soijamaidosta ja lopuksi viimeiset kuivat aineet ja loppu soijamaito.

  6. Kaada taikina vuokaan.


Paista & leikkaa

  1. Paista pohjaa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes se on läpikotaisin kypsä.

  2. Anna jäähtyä ritilällä. Leikkaa kakkupohja halki saadaksesi kaksi kakkupohjalevyä.

Keitä siirappi

  1. Keitä espresso tai vahva kahvi, ja mittaa se Kahlúan sekä sokerin kanssa pieneen kattilaan.

  2. Keitä kunnes sokeri on liuennut täysin. Siirrä jäähtymään.

Valmista mascarponetäyte

  1. Vatkaa mascarponen rakenne auki.

  2. Lisää koko ajan vatkaten kasvivispi sekaan. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi.

  3. Jaa täyte kahteen osaan.

  4. Lisää toiseen puolikkaaseen 2 1/2 rkl valmistamaasi espressosiirappia ja vatkaa sekaisin.

Kokoa tiramisu

  1. Aseta vuoan pohjalle toinen kakkupohjalevyistä.

  2. Kostuta puolella jäljelle jääneestä espressosiirapista. Älä ujostele siirapin kanssa - pohja saa kastua kunnolla.

  3. Kaada pohjan päälle maustamaton mascarponetotäyte. Ripottele päälle rouhimasi suklaa.

  4. Aseta toinen kakkupohjalevy vuokaan, kostuta lopulla siirapilla. Kaada espressolla maustettu tuorejuustotäyte päälle ja tasoita pinta.

  5. Peitä kelmulla tai kannella ja siirrä jääkaappiin maustumaan tarjoiluun saakka, mielellään useaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.


Viimeistele

  1. Siivilöi päälle kerros kaakaojauhetta ennen tarjoilua.


Säilyvyys

  • Tiramisu säilyy hyvänä jääkaapissa noin viikon verran. Suosittelen tiramisun valmistamista ennakkoon, jotta maut ehtivät imetytyä kakkupohjaan ja voimistua.


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

3 964 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page