top of page

Vegaaninen fudge

Päivitetty: 7.12.2022

Makea fudge piristää kenen tahansa ystävänpäivää. Leikkaa somiksi suupaloiksi ja kääräise sellofaaniin - lahja on valmis!



Olemme yrittäneet tehdä pikafudgea joitakin kertoja, mutta vegaaninen versio ei vielä onnistunut täydellisesti. Joululomalla Kirppu päätti tarttua aivan uuteen haasteeseen ja keittää itse fudgea. Tätä ohjetta on testattu jo kolmesti, eikä yksikään satsi ole palanut pohjaan tai mennyt muullakaan tavalla pilalle, joten kerman ja sokerin keittämistä ei kannata muidenkaan kotikokkien ujostella.



Fudgen täytteitä voit varioida oman tai lahjansaajan maun mukaan. Me olemme tehneet toistaiseksi pekaani-, marianne-, ja cashew-hasselpähkinäfudgea. Marianne antaa kivan minttuisen maun, mutta karkin kuori ehtii sulaa sekoitusvaiheessa, jolloin fudgen koostumus muuttuu hieman kovemmaksi. Oman lempimaun löytämiseksi kannattaa kokeilla erilaisia pähkinäsekoituksia, kuivattuja hedelmiä ja marjoja, keksin palasia, vaahtokarkkia... Vain mielikuvitus on rajana!



 

VEGAANINEN FUDGE

Raaka-aineet


Fudge

  • 2 dl kasvikermaa (käytimme Alpron soijavispiä)

  • 3 dl sokeria

  • 1 dl siirappia (ainakin vaalea, tumma, ja muskovadosiirappi toimivat varmasti)

  • 3 rkl kaakaojauhetta

  • 2 rkl margariinia

  • 2 tl vaniljasokeria

  • ripaus suolaa


Lisäksi

  • 2 dl haluamiasi täytteitä

Valmista fudge

  1. Mittaa kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja kaakaojauhe.

  2. Laita hella keskilämmölle ja sekoittele seosta tasaisin väliajoin.

  3. Kun fudge alkaa kiehua, keitä niin kauan, että seos saavuttaa 125 asteen lämpötilan. Jos sinulla ei ole sokerilämpömittaria, älä huoli! Ota nokare seosta lusikkaan ja tiputa fudgemassaa lasiin, jossa on kylmää vettä. Kun pystyt noukkimaan fudgepisarat vesilasista ja muotoilemaan niistä pehmeän pallon, fudgea on keitetty tarpeeksi.

  4. Kun fudge on tarpeeksi kuumaa, nosta kattila pois levyltä.

  5. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, margariini, suola, sekä haluamasi täytteet.

  6. Sekoita voimakkaasti muutaman minuutin ajan, kunnes fudge alkaa jäähtyä ja jähmettyä.

  7. Taputtele fudge tasaiseksi leivinpaperilla vuorattuun astiaan.

  8. Voit halutessasi painella fudgen päälle lisätäytteitä tai koristeita, tai esimerkiksi suolakiteitä.

  9. Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia ja leikkaa sitten pieniksi suupaloiksi.


Säilyvyys

  • Fudge säilyy hyvänä jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna pari viikkoa.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

Comentarios


bottom of page