top of page

Vegaaniset muscovado-suklaatryffelit

Päivitetty: 7. jouluk. 2022

Hyviä uutisia kaikille tryffelisuklaapiirakan ystäville! Ja kiitos instagramin, tiedän teitä olevan monta! (Lähes) samasta tryffelimassasta saa nimittäin valmistettua myös tajuttoman ihania muscovadosuklaatryffeleitä. Kun lomailin vanhempieni luona ja testailin näitä satsin jos toisenkin, kehui isäni tryffeleiden olevan paljon parempia kuin kaupasta saatavat. Ja sekös on aina hyvä kehu!



Näiden muscovadosuklaatryffeleiden alkuperäinen resepti on Paul A. Youngin käsialaa, ja minulla oli tapana valmistaa näitä jo monta vuotta sitten. Tänä jouluna aloin kuitenkin viilaamaan reseptiä täydelliseksi vegaaniseksi versioksi, sillä, vaikka toisin olisi voinut luulla, mittasuhteet eivät toimineet kasvikermoilla yksi yhteen. Viisi kokeellista testikertaa myöhemmin voin ilolla ja ylpeydellä sanoa, että tässä nämä nyt ovat. Rakenteeltaan täydellisen silkkiset ja suussa sulavat tryffelit!


Omaksi lempinesteekseni nousi kookosmaito, Kirppu puolestaan tykkäsi soijakermasta. Ja vaikka yleensä suosin kaurakermoja, tähän reseptiin ainakin Kaslinkin kerma aiheutti ehdottomasti huonoimman lopputuloksen. Ensisijaisesti suosittelen käyttämään siis kookosmaitoa! Siitä tuli ihanan sileä ja silkkinen rakenne, ja hieman karamellimainen maku.


Yksi parhaista puolista näissä tryffeleissä on niiden naurettava helppous. Massan jähmettyminen vaatii aikansa, mutta muuta hankalaa näissä ei olekaan. Voit tehdä massan ennakkoon jääkaappiin, ja pyöritellä tryffelit valmiiksi hetki ennen tarjoamista. Tai voit pakastaa niitä ilmatiiviissä rasiassa myöhempää käyttöä varten. Ja mikä parasta - näitä voi annostella pari-kolme kappaletta mukin pohjalle, kaataa päälle kuumaa kasvimaitoa ja sekoittaa ihanan kaakaon nautittavaksi. Tapoja on monia, eikä yksikään niistä väärä.


 

MUSCOVADOSUKLAATRYFFELIT

n. 30 kpl

Reseptin alkuperä: tämä resepti on vegaaninen versio Paul A. Youngin muscovadosuklaatryffeleistä

Raaka-aineet


Tryffelimassa

  • 200 g kookosmaitoa tai soijakermaa *

  • 100 g muscovadosokeria

  • ripaus suolaa

  • 250 g tummaa suklaata (oma lempparini on Brunbergin)


Kuorruttamiseen

  • 40 g tummaa kaakaojauhetta

  • 40 g muscovadosokeria

Valmista tryffelimassa

  1. Pilko suklaa kulhoon.

  2. Mittaa kookosmaito, muscovadosokeri ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja neste tasaista ja sileää.

  3. Kaada höyryävä maito suklaan päälle ja anna seistä hetki.

  4. Sekoita tasaiseksi tryffelimassaksi.

  5. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.


Sekoita muscovado-kaakaoseos

  1. Mittaa muscovadosokeri kulhoon ja riko sen rakenne sormilla mahdollisimman sileäksi ja pieneksi, sillä sokeri on yleensä kosteaa ja paakkuista eikä mene siivilästä läpi.

  2. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon ja sekoita. Hankaa seosta tarvittaessa käsissäsi vielä tasaisemmaksi.


Muotoile tryffelit

  1. Ota tryffelimassasta teelusikalla sopivan kokoisia nokareita ja muotoile niistä kaakaojauhotetuilla käsillä joko pyöreitä tryffeleitä tai rennon rustiikkisia versioita. Jälkimmäisiä on helpompi muotoilla näin pehmeästä massasta.

Säilyvyys

  • Säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Nauti aina tilaisuuden tullen.


*lue ylempää blogipostauksesta kokemuksiani eri nesteistä, joista kookosmaito nousi suosikikseni!

 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

540 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page