Nyt on tarjolla jotain todella, todella hyvää. Tryffelisuklaapiiras, jossa on samettinen suutuntuma, taivaallisen täyteläinen makumaailma ja takanaan jo pitkä lista ihmisiä, jotka ihastuivat tähän herkkuun täyttäpäätä. Ja ei, en liioittele ollenkaan. Tämä piiras on todellakin juuri niin hyvää kuin lupaan!
Kaikki alkoi itse asiassa jo monta vuotta sitten, sinä kesänä kun Kirpun kanssa tapasimme. Tiesin että Kirppu on kovasti suklaan perään, joten valmistin hänelle lahjaksi rasian käsintehtyjä suklaita, koska halu liehitellä oli kova. Rasiassa oli mukana Paul A. Youngin reseptillä tehdyt muscovadotryffelit, jotka sittemmin jäivät keittiömme vakioherkuiksi.
Kuitenkin vasta viime vuoden lopulla aloimme veganisoimaan vanhaa rakasta reseptiä, ja siinä touhussa Kirppu keksi että tryffelimassastahan voisi tehdä myös piiraan. Ja niin Kirppu teki. Ja siitä tuli ihanaa.
Vaadittiin muutama reseptintestauskerta lisää, kunnes koostumuksesta tuli napakymppi. Joten tässä tämä, olkaa hyvä, voitte kiittää meitä myöhemmin. Suosittelen tekemään tryffelisuklaapiirasta hänelle, jota haluat liehitellä. Voi olla, että käy flaksi. Tiedä häntä. Minulla kävi.
VEGAANINEN & GLUTEENITON TRYFFELISUKLAAPIIRAS
halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda Raaka-aineet
Pohja
200 g gluteenittomia, vegaanisia suklaakeksejä (käytin Lidlin Sondey-merkkisiä gluteenittomia suklaacookieita)
75 g margariinia
Tryffelitäyte
250 g tummaa suklaata
210 g kuumennuksen kestävää kasvivispiä (käytin alpro vispiä)
100 g muscovadosokeria
ripaus suolaa
Esivalmistele
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voit halutessasi suojata reunat reunakalvolla, jolloin piiras lähtee entistä helpommin irti vuoasta.
Valmista pohja
Murskaa suklaakeksit hyvin hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai suljetussa pussissa esimerkiksi kaulimen avulla.
Sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon.
Painele keksipohja vuoan pohjalle ja reunoille noin sentin korkeudelle.
Valmista täyte
Pilko suklaa kulhoon.
Mittaa kerma, muscovadosokeri ja suola kattilaan. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi.
Kaada suklaan päälle ja anna seistä hetki.
Sekoita massa tasaiseksi nuolijalla, mutta älä vatkaa niin säästyt ilmakuplilta suklaassa.
Kaada tryffelimassa keksipohjan päälle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Viimeistele
Ennen tarjoilua siivilöi piiraan päälle ohut kerros kaakaota. Tarjoa kasvivispin ja vadelmien kanssa.
Säilyvyys
Valmis piiras säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin viisi vuorokautta.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Ihana ohje! Voisikohan tämän tehdä piirakkavuokaan vai tarttuukohan tämä kiinni?
Tää on ihan uskomattoman hyvää! Ja lisäksi helppo tehdä, ei voi epäonnistua. Oon tehnyt tätä kymmeniä kertoja, ja joka kerta tulee täydellistä.
Helppoa ja ihanaa!