Silkinpehmeä minttusuklaapiiras on yhtä aikaa täyteläinen ja raikas. Kirjoittamishetkellä tämä piiras on Kirpun lempijälkkäri, ja kysyttäessä hän kuvaili sitä näin:
"Se sopii kaikkiin tilaisuuksiin, kaikkiin vuodenaikoihin, kaikkiin mielialoihin. Olen ollut nyt 24 tuntia syömättä sitä, ja olen murheen murtama."
Minttusuklaapiiras on uusi, minttuinen versio suositusta tryffelisuklaapiirakasta, jonka julkaisin viime vuonna blogiin. Saan tasaisin väliajoin ihastuneita viestejä tryffelisuklaapiirakkaa leiponeilta, ja uskallan luvata että ihastutte tähänkin! Keksejä ja suklaata vaihtamalla syntyi täysin vastustamaton, täydellisesti lähestyvään jouluun sopivaa piiras. Olkaa hyvä!
MINTTUSUKLAAPIIRAS
halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Pohja
200 g minttu-suklaatäytekeksejä, vegaanisia ovat Oreon minttu ja Domino Marianne
50 g margariinia
Tryffelitäyte
250 g Brunbergin minttusuklaanappeja
210 g kasvikermavaahtoa (käytin Alpro vispiä)
50 g sokeria
50 g fariinisokeria
ripaus suolaa
Esivalmistele
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voit halutessasi suojata reunat reunakalvolla, jolloin piiras lähtee entistä helpommin irti vuoasta.
Valmista pohja
Murskaa suklaakeksit hyvin hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai suljetussa pussissa esimerkiksi kaulimen avulla. Mitä hienompi muru, sitä paremmin pohja pysyy kasassa ja sitä laajemmalle alueelle sitä riittää levitettäväksi.
Sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon.
Painele keksipohja vuoan pohjalle ja reunoille noin sentin korkeudelle.
Siirrä pohja kylmään jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Valmista täyte
Pilko suklaa kulhoon.
Mittaa kerma, sokerit ja suola kattilaan. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi. Kaada suklaan päälle ja anna seistä hetki.
Sekoita massa tasaiseksi nuolijalla, mutta älä vatkaa niin säästyt ilmakuplilta suklaassa.
Kaada suklaamassa keksipohjan päälle.
Viimeistele
Siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään viideksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen kanssa.
Säilyvyys
Valmis piiras säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin viisi vuorokautta.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Todella hyvä, ihana koostumus ja mintun maku oli just eikä melkein. Meitä oli sen verran iso porukka, en tein päälle vielä extra kerroksen vaahdotetusta tummasuklaaganachesta, sopi oikein hyvin (: varmasti tulee tehtyä toistekin.