top of page

Vegaaninen kinderbrownie

Päivitetty: 22. marrask. 2022

Tahmainen ja ihana suklaabrownie kuorrutetaan valkosuklaalla ja reilulla määrällä vegaanisia Kinder Bueno -tyylisiä patukoita - tässä on ihan täydellinen pääsiäisherkku! Jokaisella puraisulla saa ihanan yhdistelmän sitkeää suklaabrownieta ja rapeita patukoita... uskomattoman herkullista!



Reseptissä käytetyt suklaapatukat on Love Raw -merkkisiä vohvelisuklaapatukoita, jotka ovat vegaanisia versioita klassisista Kinder Buenoista. Patukoita on saatavilla ainakin Vegekaupoista, useista Prismoista ja Citymarketeista sekä Ruohonjuuresta.



Brownie valmistuu nopeasti ja säilyy jääkaapissa useamman vuorokauden - mikäli maltat olla hotkimatta sitä saman tien!


 

VEGAANINEN KINDERBROWNIE

n. 20 cm x 30 cm vuokaan / 12 annosta

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Browniepohja

  • 100 g margariinia

  • 100 g tummaa suklaata (kuten Brunberg Laktoositon tai Pandan tumma)

  • 3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden lientä)

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1 dl sokeria

  • 1/4 tl suolaa

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 3 dl vehnäjauhoa

  • 1 tl leivinjauhetta


Lisäksi

  • 80 g vegaanista valkosuklaata (kuten Ohoi! tai iChoc)

  • 1 tl margariinia

  • 3 kpl Love Raw -vohvelipatukoita, cream filled ja valkosuklaa (saatavilla Vegekaupoista, useista Prismoista, Citymarketeista ja Ruohonjuuresta)


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa n. 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla.


Valmista brownie

  1. Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä.

  2. Sekoita kulhossa aquafaba, sokerit, suola ja vanilja.

  3. Lisää margariini-suklaasula ja sekoita tasaiseksi.

  4. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan.

  5. Kaada taikina vuokaan.


Paista brownie

  1. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

  2. Brownie on valmis kun sen reunat ovat kypsyneet, mutta kuivaksi sitä ei tarvitse paistaa. Taikina saa jäädä sisältä tahmeaksi, sillä se jähmettyy kylmässä helposti leikattavaksi.


Viimeistele

  1. Sulata valkosuklaa.

  2. Sulata margariini erikseen ja sekoita valkosuklaan joukkoon.

  3. Levitä seos brownien päälle.

  4. Leikkaa suklaapatukat palasiksi (voit leikata ne pitkittäin jopa kolmeen osaan, tai poikittain tai sekä että, kuten minä tein) ja koristele brownie patukoilla.

  5. Siirrä jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa sitten paloiksi.

Säilyvyys

  • Brownie säilyy hyvänä jääkaapissa noin 5 päivää.

 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 827 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page