top of page

Vegaaniset pipari-karpaloblondiet

Päivitetty: 5. jouluk. 2022

Tahmeat, valkosuklaalta ja piparilta maistuvat blondiet kätkevät sisälleen karpaloita ja pekaanipähkinöitä. Nämä blondiet ovat vastustamaton herkku joulupyhiksi, ja sopivat loistavasti myös lahjapakettiin ilahduttamaan läheisiä. Voit leipoa ne valmiiksi muutama päivä ennakkoon.



Rakastuin tähän reseptiin (ja hyvä niin, sillä käytin ison lohkon joulukuusta reseptin hiomiseen) ja siitä taisi nousta lempparini tämän joulun resepteistäni. Olen aina pitänyt valkosuklaan makeudesta, ja tässä se saa seurakseen ihania jouluisia makuja. Jos lukeudut myös valkosuklaan ystäviin, suosittelen testaamaan tätä herkkua.



 

VEGAANISET PIPARI-KARPALOBLONDIET

20 cm x 25 cm vuokaan Raaka-aineet

Taikina

  • 100 g margariinia

  • 100 g vegaanista valkosuklaata

  • 3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tätä reseptiä varten)

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1 dl sokeria

  • 3 dl ja 2 rkl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl suolaa

  • 1/4 tl piparkakkumaustetta


Täytteeksi

  • 1 dl pipareita murusteltuna

  • 1 dl kuivattuja karpaloita

  • 1 dl pekaanipähkinöitä

  • 1 dl vegaanista valkosuklaata pieninä paloina


Ohje


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa noin 20 cm x 25 cm kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.


Valmistele täytteet

  1. Leikkaa täytteitä varten 1 dl valkosuklaata, piparit ja pekaanipähkinät pieniksi paloiksi. Sekoita karpaloiden kanssa.

  2. Säästä osa täytteistä koristeeksi.


Valmista taikina

  1. Mittaa pienen kattilan pohjalle margariini ja sen päälle valkosuklaa. Lämmitä miedolla lämmöllä jotta margariini ja suklaa sulaa.

  2. Mittaa kulhoon aquafaba ja sokerit. Kaada sekaan sulanut suklaa ja margariini. Sekoita.

  3. Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe, suola ja piparkakkumauste. Lisää märkien aineiden joukkooon ja kääntele sekaisin. Älä vaivaa.

  4. Lisää täytteet ja kääntele taikinaan.

  5. Kaada taikina vuokaan ja ripottele koristeeksi varaamasi täytteet.


Paista blondie

  1. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes blondie on kypsynyt. Blondie on kypsää, kun se on reunoilta kiinteä ja saanut hieman väriä. Sen ei kuitenkaan ole tarkoitus paistua keskeltä läpikypsäksi ja kuivaksi, vaan se kiinteytyy jäähtyessään, joten varo paistamasta liian pitkään.

  2. Anna jäähtyä ennen tarjoilemista.


Säilyvyys

  • Blondie säilyy jääkaapissa tiiviisti pakattuna noin viikon verran, mutta ota se huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Maut tulevat paremmin esiin kun leivos ei ole jääkaappikylmä. Kestää myös pakastuksen.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

594 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
May 23, 2023

Tehtiin näitä viime jouluna ja tää on kyllä yksi mun kaikkien aikojen suosikkiresepteistä! Käytettiin kardemummapipareita tavallisten sijaan, toimi tosi kivasti. Valkosuklaa ja kuivatut karpalot toi ihanasti makua ja pähkinöistä tuli kiva rapeus tahmean blondien sekaan.

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 24, 2023
Replying to

Mahtavaa, onpa hauska kuulla! :) Kardemummalisä varmasti toimii tässä reseptissä hyvin. Ihana kuulla että tästä tuli noin tykätty resepti! Kiitos kommentista. :)

Like
bottom of page