top of page

Vegaaninen minttuoreo-jäätelökakku

Päivitetty: 23. marrask. 2022

Kesän paras jäätelökakku on tässä! Versio 1.0 kirvoitti seuraavanlaisen kommentin: "Kaikki vieraat otti lisää, se on hyvä merkki" ja versio 2.0: "Vielä kun sais kylmän kaljan kylkeen, niin se olis siinä." Kakkua ja kaljaa? Mikäs siinä, mutta kyllä tämä kahvinkin kanssa toimii.



Viime kesänä Urbaani vegendassa syntyi pientä kohua aiheuttanut suklaajäätelö, josta jatkojalostui myöhemmin vadelmabrownie-jäätelökakku. Tänä keväänä Suomen kauppoihin saapui minttuoreot, joten luonnollisesti oli uuden jäätelökakun aika.



Tämä kakku on paljon helpompi valmistaa, kuin voisi luulla. Pyöräytin toisen version kakusta vanhempieni luona kyläillessä, ja siirtäessäni valmista kakkua pakkaseen äiti ihmetteli, että noinko nopeasti se valmistui? Tämä kakku kun ei itse asiassa vaadi mitään muuta kuin keksien murskaamista ja kahden vaahdon vatkaamista. Iisi piisi tsäppäniisi, niin kuin ala-asteen opettajallani oli tapana sanoa. Sanonta on jäänyt elävästi mieleen, sillä olin ihan vähän ihastunut kyseiseen opettajaan lapsuusvuosinani... Opettaja tosin jakoi oppilaiden keskuudessa mielipiteitä. Tämä kakku ei sitä tee. Se on takuuvarma pöytäseurueen miellyttäjä!


 

MINTTUOREO-JÄÄTELÖKAKKU

1 kakku 15 cm irtopohjavuokaan


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Pohja

  • 100 g minttuoreoita

  • reilu 1 rkl margariinia


Jäätelö

  • 1 1/2 dl kasvivispiä

  • 1 dl aquafabaa (säilykekikherneiden lientä)

  • 1 dl sokeria

  • 100 g minttuoreoita


Koristeluun

  • 1 dl kasvivispiä

  • 1 rkl tomusokeria

  • oreokeksejä


Esivalmistele

  1. Vuoraaa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

  2. Mustakaa 200 g minttuoreoita pieneksi muruksi. Jaa kahteen osaan.


Valmista keksipohja

  1. Sulata margariini ja sekoita 100 g minttuoreoiden sekaan.

  2. Painele pohja tiiviisti vuoan pohjalle.


Tee jäätelömassa

  1. Vatkaa kasvivispi kovaksi vaahdoksi. Siirrä kylmään odottamaan.

  2. Vatkaa seuraavaksi aquafaba. Anna sen vaahtoutua hetki, ennen kuin lisäät sokerin pikkuhiljaa joukkoon.

  3. Vatkaa useampi minuutti (jopa 5 minuuttia) kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

  4. Lisää kasvivispi ja loput keksimurut kevyesti käännellen sekaan.


Kokoa kakku & pakasta

  1. Kaada jäätelömassa aiemmin valmistamasi pohjan päälle ja siirrä pakastimeen.

  2. Anna kakun jäätyä ainakin 8 tuntia ennen tarjoilua.

Viimeistele

  1. Kun olet valmis tarjoilemaan kakun, vaahdota desi kasvivispiä ja tomusokeri koristelua varten.

  2. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele kermalla ja lopuilla oreoilla.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

281 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page