top of page

Vegaaninen minttusuklaajäätelö

Päivitetty: 5. jouluk. 2022

Kotitekoinen minttusuklaajäätelö valmistuu vaivatta ilman jäätelökonetta tai ylimääräistä sekoittelua pakastuksen aikana. Ihanan helppoa ja taivaallisen makuista! Jäätelöpohjan seassa on minttusuklaakeksejä rouheena ja sattumina, ja herkullista minttusuklaakastiketta.



Viime vuonna julkaisin kotitekoisen Ben & Jerry's Peanut Butter & Cookies -jäätelöreseptin, josta tuli heti suosittu ohje! Tämä minttusuklaajäätelö on tehty samanlaiseen pohjaan, ja voin luvata, että tä

mä resepti on vähintään yhtä hyvä. Jos pidät jäätelöstä, joka on täynnä sattumia ja kastikeraitoja, tämä resepti on sinua varten.



Reseptiin kuluu puoli purkkia kondensoitua kookosmaitoa. Jos mietit mitä tekisit lopulle kondensoidulle kookosmaidolle, kurkkaa esimerkiksi vegaanisen kinderpiirakkani resepti, tai tee toinen satsi jäätelöä omilla lempimauillasi. Tai tuplaa samantien koko resepti, lupaan ettei se jää pakastimen pohjalle pyörimään!



 

VEGAANINEN MINTTUSUKLAAJÄÄTELÖ

reilu 1 litra jäätelöä


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Minttusuklaakastike

  • 75 g Brunbergin minttusuklaanappeja

  • 75 g kasvipohjaista vispiä (kuumennusta kestävää, kuten Planti tai Alpro soijavispi)

  • 1 tl margariinia

  • ripaus suolaa


Jäätelöpohja

  • 2 1/2 dl kasvivispiä (ilmava vispi kuten Alpro soijavispi, Fazer Aito tai Valio Oddlygood)

  • 1/2 prk / 160 g kondensoitua kookosmaitoa (kuten Spice up!)

  • 1 tl vanilja-aromia TAI 1/2 rkl vaniljasokeria

  • ripaus suolaa

  • 4 minttusuklaatäytekeksiä hienoksi rouhittuna (vegaanisia ovat Oreo ja Domino Marianne)

  • vihreää elintarvikeväriä (ei pakollinen)


Lisäksi

  • 6 minttusuklaatäytekeksiä palasina


Ohje

Valmista minttusuklaakastike

  1. Rouhi minttusuklaa pieneksi rouheeksi ja siirrä kuumuuden kestävään kulhoon.

  2. Mittaa kasvivispi, margariini ja suola kattilaan ja kuumenna höyryävän kuumaksi. Kaada suklaan päälle ja anna seistä hetki, jotta suklaa alkaa sulamaan.

  3. Sekoita massa tasaiseksi nuolijalla. Laita sivuun jäähtymään.


Valmista jäätelöpohja

  1. Vatkaa kasvivispi kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Lisää koko ajan vatkaten kondensoitu kookosmaito, vanilja, suola ja halutessasi hieman vihreää elintarvikeväriä.

  3. Rouhi 4 minttusuklaakeksiä hienoksi rouheeksi ja kääntele jäätelömassan sekaan. Murenna 6 keksiä palasiksi käytettäväksi sattumina jäätelössä.


Kokoa jäätelö pakastuksen kestävään rasiaan

  1. Kaada 1/3 jäätelöstä rasian pohjalle. Valuta 1/3 suklaakastikkeesta raitoina jäätelömassan päälle ja ripottele päälle murennettuja keksipalasia.

  2. Toista samalla tapaa vielä 2 kerrosta.

  3. Vedä hammastikulla viimeisen kerrokseen marmorointikuvio suklaakastikkeesta.

  4. Pakasta seuraavaan päivään. Jäätelö on pakasteesta tultuaan tarpeeksi pehmeä heti lusikoitavaksi, joten sitä ei ole tarvetta ottaa huoneenlämpöön pehmenemään.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

501 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page