top of page

Vegaaninen persikka-rahkapiirakka

Päivitetty: 18. maalisk.

Joko olet valinnut pääsiäispöydän herkut? Jos et (tai vaikka olisitkin) niin lisää tämä raikas persikka-rahkapiirakka jälkiruokalistalle! Mikäli vegaanilapsesi eivät ole päässeet tänä(kään) vuonna koristelemaan pääsiäismunia, niin persikoita asetellessa he voivat päästää luovuutensa valloilleen. ;)



Tämä piirakka on täysi napakymppi: täyte on samettisen pehmeä, pohja (joka on peräisin Chocochililtä) sulaa suuhun ja persikat kruunaavat tämän upean kokonaisuuden. Suosittelemme lämpimästi. Ja niin suosittelee myös piirakan innoittaja - Pyöveli-pupu!


Tämän leivoksen alkuperäinen nimi oli Pyöveli-pupun pääsiäisen persikka-rahkapiirakka, mutta siistimme nimeä lukijaystävällisyyden nimissä. Pyöveli on meille Tampereelta muuttanut pieni pupunen, joka sai ronskin ristimänimensä kavereidemme toimesta - terveisiä vaan Hervantaan! Alla Pyöveli poseeraa persikkapiiraansa kanssa.



 

PERSIKKA-RAHKAPIIRAKKA

1 piirakka (halkaisija 24 cm)

Reseptin alkuperä: piirakkapohja on Chocochilin resepti, loput Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Pohja

  • 100 g margariinia

  • 1/2 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 dl kasvimaitoa


Täyte

  • 400 g soijarahkaa

  • 1/2 sitruunan kuori ja mehu

  • 1 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • purkillinen säilykepersikoita (noin 400 g)

Esivalmistele

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Voitele piirakkavuoka.


Valmista & esipaista pohja

  1. Vatkaa margariini ja sokerit.

  2. Lisää kuivat aineet, sekoita, ja lisää sitten kasvimaito. Sekoita hyvin.

  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

  4. Esipaista uunissa 8 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Valmista täyte

  1. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen raaka-aineet persikoita lukuun ottamatta ja sekoita hyvin.

  2. Kaada esipaistetun pohjan päälle.

  3. Leikkaa säilykepersikat ohuiksi siivuiksi ja asettele kauniisti massan päälle.

Paista & jäähdytä

  1. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia kunnes piirakka on hyytynyt tarpeeksi. Se saa jäädä keskeltä hieman hytkyväksi, mutta reunojen tulee olla täysin jähmettyneitä.

  2. Anna kakun jäähtyä kunnolla, mieluiten yön yli jääkaapissa, ennen tarjoilemista. Näin se ehtii hyytyä kokonaan.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !

3 722 katselukertaa4 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

4 Comments


Guest
Oct 02, 2023

Tästä tuli aivan älyttömän hyvää!! 😋 Siis voisi syödä koko piirakan kerralla 😄 Kiitos taivaallisesta reseptistä! Jää kyllä ehdottomasti vakiokäyttöön! 🧡💛

Like
Replying to

Ihana kuulla! Kiitos viestistä :)

Like

Guest
Sep 12, 2023

Muokkasin omaa reseptiä hieman, sillä itsellä ei valmiiksi ollut soijarahkaa. Korvasin sen kauratuorejuustolla ja fazer aito sitruuna kauragurtilla. Mutta siis tuli aivan älyttömän hyvän makuinen piirakka! Kiitos siis reseptistä! <3

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Oct 02, 2023
Replying to

Loisavaa että onnistui muokkauksineenkin! Kiitos kommentista, mukava kuulla että tykkäsit! :)

Like
bottom of page