top of page

Vegaaninen raparperi-murupiirakka

Päivitetty: 6. kesäk. 2023

Raparperi-murupiirakka on kesäinen klassikko, joka on mutkaton valmistaa - nyt myös vegaanisena!


Vaadittiin kolme kokeellista leivontayritystä, ennen kuin saimme aikaan täydellisen raparperi-murupiirakan. Ja kyllä, tohdimme käyttää sanaa täydellinen. Tässä piirakassa on pehmeä, sopivan kostea pohja, reilusti kirpeää raparperia ja päällä rapea murukerros. Kun kauhaiset päälle reilun pallon kasvipohjaista vaniljajäätelöä, on kesäinen makunautinto taattu. Olkaa hyvä!


 

RAPARPERI-MURUPIIRAKKA

halkaisijaltaan 28 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Pohja

  • 1/2 dl omenasosetta

  • 3/4 dl rypsiöljyä

  • 2 dl kasvijogurttia

  • 3 dl vehnäjauhoa

  • 2 dl sokeria

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • ripaus suolaa


Muruseos

  • 1/2 dl margariinia

  • 1 1/2 dl vehnäjauhoa

  • 1 dl sokeria

  • ripaus suolaa


Lisäksi

  • 2 isoa tai 3 pientä raparperin vartta


Tarjoiluun

  • vegaanista vaniljajäätelöä tai kasvivispiä


Esivalmistele

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  2. Voitele piirasvuoka.


Valmista muruseos & pilko raparperit

  1. Nypi margariini, vehnäjauhot ja sokeri sekaisin.

  2. Pilko raparperit.

  3. Laita muruseos ja raparperit sivuun odottamaan.

Valmista pohja

  1. Sekoita omenasose, öljy ja jogurtti kulhossa.

  2. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada piirakkavuokaan taikina, asettele päälle raparperit ja ripottele muruseos pinnalle.

Paista & tarjoile

  1. Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.

  2. Tarjoa vegaanisen vaniljajäätelön tai kasvivispin kanssa.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

3 846 katselukertaa8 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

8件のコメント


ゲスト
2023年6月10日

Tää on todellakin maailman paras murupiirakkaresepti! Joka kerta kun teen tätä johonkin tarjolle, niin reseptiä kysellään 😄 Vinkiksi, että jos jugurttina käyttää esim. Alpron vaniljaa, niin kastike on jo sisäänleivottuna 😁 Toimii!

いいね!
Tiina Tohu
Tiina Tohu
2023年6月19日
返信先

Hei ihan mahtavaa! Kiitos viestistä, tosi kiva kuulla. Ja kyllä, vaniljajogurtti tai rahka toimii täytellisesti tähän!

いいね!

ゲスト
2023年5月31日

Niin hyvää ja niiiin helppo tehdä! Tätä teen uudestaan, monesti! 😛

いいね!
Tiina Tohu
Tiina Tohu
2023年5月31日
返信先

Tosi mukava kuulla, lämmin kiitos kommentista! :)

いいね!

ゲスト
2023年5月23日

Luotto murupiirakkaresepti! Teen aina punaherukoista ja kaikki vieraat kehuu aina! :) Plussaa myös, että ei tarvitse vatkaa mitään, niin voi leipoa illalla, kun lapset jo nukkuvat! :D

いいね!
Tiina Tohu
Tiina Tohu
2023年5月26日
返信先

Hehe, tämän pystyy kyllä leipomaan hiljaa ja salassa! :D Ihana kuulla - punaherukat toimii kyllä täydellisesti myös. Kiitos viestistä!

いいね!

ゲスト
2023年5月23日

Paras raparperipiirakkaresepti! Muistuttaa ihan isoäitini tekemää piirakkaa, mutta vegaanisena versiona. Vinkkinä muillekin, että tähän on todella helppo vaihtaa esimerkiksi marjoja raparperin tilalle, jos haluaa vähän vaihtelua. :)

いいね!
Tiina Tohu
Tiina Tohu
2023年5月26日
返信先

Kyllä, tätä reseptiä voi käyttää tosi monipuolisesti! Kiitos viestistä. Ihana kuulla että on nostalginen maku :)

いいね!
bottom of page