top of page

Vegaaninen raparperi-murupiirakka

Päivitetty: 18.6.2024

Raparperi-murupiirakka on kesäinen klassikko, joka on mutkaton valmistaa - nyt myös vegaanisena!

ree

Vaadittiin kolme kokeellista leivontayritystä, ennen kuin saimme aikaan täydellisen raparperi-murupiirakan. Ja kyllä, tohdimme käyttää sanaa täydellinen. Tässä piirakassa on pehmeä, sopivan kostea pohja, reilusti kirpeää raparperia ja päällä rapea murukerros. Kun kauhaiset päälle reilun pallon kasvipohjaista vaniljajäätelöä, on kesäinen makunautinto taattu. Olkaa hyvä!

ree

RAPARPERI-MURUPIIRAKKA

halkaisijaltaan 28 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Pohja

  • 1/2 dl omenasosetta

  • 3/4 dl rypsiöljyä

  • 2 dl kasvijogurttia

  • 3 dl vehnäjauhoa

  • 2 dl sokeria

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • ripaus suolaa


Muruseos

  • 1/2 dl margariinia

  • 1 1/2 dl vehnäjauhoa

  • 1 dl sokeria

  • ripaus suolaa


Lisäksi

  • 2 isoa tai 3 pientä raparperin vartta


Tarjoiluun

  • vegaanista vaniljajäätelöä tai kasvivispiä


Esivalmistele

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  2. Voitele piirasvuoka.


Valmista muruseos & pilko raparperit

  1. Nypi margariini, vehnäjauhot ja sokeri sekaisin.

  2. Pilko raparperit.

  3. Laita muruseos ja raparperit sivuun odottamaan.

Valmista pohja

  1. Sekoita omenasose, öljy ja jogurtti kulhossa.

  2. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada piirakkavuokaan taikina, asettele päälle raparperit ja ripottele muruseos pinnalle.

Paista & tarjoile

  1. Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.

  2. Tarjoa vegaanisen vaniljajäätelön tai kasvivispin kanssa.


Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

13 kommenttia


Vieras
09.6.

Mä en juurikaan leivo eikä siis ole mitkään hurjan hyvät taidot. Mutta tämä on lopulta tosi helppo resepti ja lopputulos hitsin hyvä! Kahdesti olen nyt tehnyt raparperiversion mutta varmasti kokeilen tätä myös marjojen kanssa. Kiitos! :)

Tykkää
Vastataan

Onpa ihana kuulla, kiitos viestistä! :) Tällaiset helpot ja takuuvarmat reseptit on kyllä hyvä olla takataskussa ihan kaikilla ☺️👌

Tykkää

Vieras
06.8.2024

Hei, tää oli tosi hyvä resepti! Puoliso sanoi, ettei maistu vegaaniselle ja se oli tietenkin kehu.. :) Mutta pohja oli jotenkin aika kiinteä/kuminen/hyytelömäinen eikä ns. murumainen kuten kakkupohja yleensä. Siis tosi herkullinen, mutta jäin miettimään voiko tuota kumimaisuutta välttää jotenkin?

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
15.8.2024
Vastataan

Hei! Voi olla ettei pohja ole paistunut ihan tarpeeksi - olen tehnyt tätä reseptiä usean vuoden ajan, ja joissakin uuneissa paistoaikaa menee yli tunti, kunnes pohja on kauttaaltaan kypsä ja saanut myös väriä, eikä jää vaaleaksi ja valjummaksi. Kumimainen rakenne on aika yleinen piirre rasvattomissa taikinoissa, tässä toki on rasvaa, ja sitkeä rakenne johtuu yleensä liiasta vatkaamisesta. Näin etänä on tietenkin vaikea sanoa varmuudella, mikä on aiheuttanut kyseisen tuloksen. Hyvä juttu kuitenkin että maku oli hyvä eikä piiras jäänyt syömättä - toivotaan loistavaa piirasonnea seuraavalla kerralla! :)

Tykkää

Vieras
10.6.2023

Tää on todellakin maailman paras murupiirakkaresepti! Joka kerta kun teen tätä johonkin tarjolle, niin reseptiä kysellään 😄 Vinkiksi, että jos jugurttina käyttää esim. Alpron vaniljaa, niin kastike on jo sisäänleivottuna 😁 Toimii!

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
19.6.2023
Vastataan

Hei ihan mahtavaa! Kiitos viestistä, tosi kiva kuulla. Ja kyllä, vaniljajogurtti tai rahka toimii täytellisesti tähän!

Tykkää

Vieras
31.5.2023

Niin hyvää ja niiiin helppo tehdä! Tätä teen uudestaan, monesti! 😛

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
31.5.2023
Vastataan

Tosi mukava kuulla, lämmin kiitos kommentista! :)

Tykkää

Vieras
23.5.2023

Luotto murupiirakkaresepti! Teen aina punaherukoista ja kaikki vieraat kehuu aina! :) Plussaa myös, että ei tarvitse vatkaa mitään, niin voi leipoa illalla, kun lapset jo nukkuvat! :D

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
26.5.2023
Vastataan

Hehe, tämän pystyy kyllä leipomaan hiljaa ja salassa! :D Ihana kuulla - punaherukat toimii kyllä täydellisesti myös. Kiitos viestistä!

Tykkää
bottom of page