Raparperi-murupiirakka on kesäinen klassikko, joka on mutkaton valmistaa - nyt myös vegaanisena!

Vaadittiin kolme kokeellista leivontayritystä, ennen kuin saimme aikaan täydellisen raparperi-murupiirakan. Ja kyllä, tohdimme käyttää sanaa täydellinen. Tässä piirakassa on pehmeä, sopivan kostea pohja, reilusti kirpeää raparperia ja päällä rapea murukerros. Kun kauhaiset päälle reilun pallon kasvipohjaista vaniljajäätelöä, on kesäinen makunautinto taattu. Olkaa hyvä!

RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
halkaisijaltaan 28 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Pohja
1/2 dl omenasosetta
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl kasvijogurttia
3 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Muruseos
1/2 dl margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
Lisäksi
2 isoa tai 3 pientä raparperin vartta
Tarjoiluun
vegaanista vaniljajäätelöä tai kasvivispiä
Esivalmistele
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele piirasvuoka.
Valmista muruseos & pilko raparperit
Nypi margariini, vehnäjauhot ja sokeri sekaisin.
Pilko raparperit.
Laita muruseos ja raparperit sivuun odottamaan.
Valmista pohja
Sekoita omenasose, öljy ja jogurtti kulhossa.
Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kaada piirakkavuokaan taikina, asettele päälle raparperit ja ripottele muruseos pinnalle.
Paista & tarjoile
Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.
Tarjoa vegaanisen vaniljajäätelön tai kasvivispin kanssa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!