Täydellinen suklaajäätelö, joka valmistuu vaivatta ilman jäätelökonetta. Tarvitset vain neljä raaka-ainetta sekä sähkövatkaimen, ja kesän helpoin herkku on tuota pikaa pakastimessasi!
Juhlimme juhannusta erinomaisessa seurassa notkuvien ruokapöytien ääressä. Joka ateria huipentui tietysti jälkiruokaan, ja ehdottomaksi lemppariksemme nousi tämä upea suklaajäätelö. (juhannustunnelmaa aistittavissa alemmassa kuvassa) Resepti syntyi selaamalla Vegan Meringue - Hits and Misses -Facebook-ryhmää ja kokeilemalla jätskireseptejä sieltä. Kokeilemalla muiden reseptejä ja tuunaamalla niitä omaan makuun sopiviksi pääsimme lopputulokseen, jota kelpaa esitellä rinta rottingilla!
Tässä on jäätelö, joka valmistuu pelkän sähkövatkaimen voimalla, eikä vaadi sekoittamista pakastuksen aikana. Se hurmaa takuuvarmasti syöjänsä - lopputulos on pehmeä ja kermainen. Rouhittu suklaa tuo täyteläiseen jäätelön mukavasti rakennetta.
VEGAANINEN SUKLAAJÄÄTELÖ gluteeniton
1 litra
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Jäätelömassa
1 dl aquafabaa (säilykekikherneiden lientä)
1 dl sokeria
1,5 dl kasvivispiä (valitse tarvittaessa gluteeniton vispi)
150 g tummaa suklaata
Valmista jäätelöpohja
Vaahdota aquafaba sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Lisää sokeri koko ajan vatkaten, ja jatka täydellä teholla kunnes saat aikaan kovan vaahdon (noin 5 minuuttia).
Rouhi puolet suklaasta, ja sulata toinen puolikas.
Vaahdota puhtaassa kulhossa kasvivispi kuohkeaksi. Lisää sulatettu suklaa kerman joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
Yhdistä massat ja suklaaruohe keskenään ja kääntele sekaisin.
Kaada pakastuksen kestävään rasiaan ja anna jähmettyä pakkasessa vähintään viisi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Säilyvyys
Jäätelö säilyy hyvin pakattuna pakkasessa 2-3 viikkoa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments