top of page

Vegaaninen suklaatrifle

Päivitetty: 7. jouluk. 2022

Joskus on parempi jättää kertomatta, kuinka vähän aikaa ja syöjiä tarvittiin näin tuhdin kerrosjälkkärin tuhoamiseen. Ei siis puhuta siitä, vaan siirrytään itse reseptiin.


Brittiläiset rakastavat kerrosjälkkäreitään eli triflejä. Me rakastamme brittiläistä suklaamestari Paul A. Youngia, jonka kirja Adventures with chocolate - 80 sensational recipes on pullollaan erilaisia innovatiivisia suklaisia pää- ja jälkiruokia. Vegaaneille sopivia reseptejä kirjassa on jokunen, mutta onneksi moni - kuten tämä Trifle of Four Chocolates - on ilahduttavan helppo muuttaa kasviperäiseksi!



Ostimme trifleä varten Vegekaupan gluteenittoman browniemixin. Äärimmäistä epäluuloa (Kirpun suunnalta) seurasi ällistys - tämähän on herkullista! Valmiista tuotoksesta puolet riitti hyvin trifleen ja loput katosivat parempiin suihin sellaisenaan... Nyt blogista löytyy myös herkullinen kotitekoisen brownien resepti, jota suosittelemme lämmöllä.



 

NELJÄN SUKLAAN TRIFLE

n. 2 litran kulhoon


Reseptin alkuperä: resepti on veganisoitu Paul A. Youngin neljän suklaan trifle -reseptistä

Brownie

Maitosuklaakerros

  • 250 g vegaanista maitosuklaata

  • 2 1/4 dl kuummennuksen kestävää kasvivispiä (kuten Alpron kasvivispi tai Planti)

  • 1/4 tl suolaa

  • 25 g muskovadosokeria

Valkosuklaakerros

  • 150 g vegaanista valkosuklaata

  • 2 dl kasvivispiä


Tummasuklaakuorrute

  • 75 ml vettä

  • 50 g sokeria

  • 150 g tummaa suklaata


Valmista brownie

  1. Kun brownie on jäähtynyt, leikkaa se suupaloiksi ja asettele lasikulhon pohjalle.

Valmista maitosuklaakerros

  1. Pilko maitosuklaa karkeasti paloiksi.

  2. Lämmitä kattilassa kerma, suola ja sokeri - älä anna kiehua.

  3. Kaada kuuma seos suklaapalojen päälle ja sekoita, kunnes saat tasaisen kastikkeen.

  4. Kaada suklaaseos kulhoon browniepalojen päälle ja laita kulho jääkaappiin.


Valmista valkosuklaakerros

  1. Pilko valkosuklaa ja sulata se varoen vesihauteessa.

  2. Vaahdota kerma ja kääntele sekaan valkosuklaa.

  3. Levitä valkosuklaaseos tasaisesti brownie-suklaakerroksen päälle.

Valmista tummasuklaakuorrute

  1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta.

  2. Paloittele toiseen astiaan tumma suklaa ja kaada sokerivesi suklaan päälle. Sekoita hyvin.

  3. Anna kastikkeen jäähtyä ja kaada se sitten valkosuklaakerroksen päälle.

Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.


Säilyvyys

  1. Trifle säilyy hyvänä jääkaapissa noin viisi vuorokautta.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

161 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page