top of page

Vegaaninen vaahterasiirappi-kahvikakku

Päivitetty: 25.8.

Mehukas ja kostea, vaahterasiirapilla ja tummalla sokerilla makeutettu kakku on hurmaava tarjottava kahvin kaveriksi. Ehkä vähän vaatimattoman näköinen, mutta mielettömän herkullinen kakku on peräisin Sara La Fountainin á la Sara -kirjasta vuodelta 2005, ja nyt se on kaikkien saatavilla vegaanisena versiona. Olkaa hyvä! Tämä kakku kannattaa leipaista ja kutsua kaverit kylään!


ree

Voit huoletta leipoa kakun päivää, paria ennen sen tarjoamista - maut sen kuin paranevat odotellessa.


Jos haluat leipoa kakusta gluteenittoman version, kurkkaa resepti Helsingin Sanomien sivuilta!


ree

Reseptin kuvat kirjasta Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti. Kuvannut Satu Hietanen



VEGAANINEN VAAHTERASIIRAPPI-KAHVIKAKKU

24 cm irtopohjavuokaan


Reseptin alkuperä: veganisoitu Sara La Fountainin reseptistä

Raaka-aineet


Taikina

  • 200 g margariinia

  • 3 dl sokeria

  • 1 1/2 dl omenasosetta

  • 2 tl vaniljasokeria tai nestemästä vaniljaa

  • 2 1/2 dl kaura- tai soijajogurttia

  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/2 tl suolaa


Murotaikina

  • 1 1/2 dl fariinisokeria

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl kaneli

  • ripaus suolaa

  • 3 rkl margariinia

Kuorrutus

1 dl tomusokeria

1/2 dl vaahterasiirappia

Esivalmistele

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

  2. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Voitele reunat.


Tee murotaikina

  1. Nypi kaikki ainekset sekaisin murumaiseksi seokseksi.


Valmista taikina

  1. Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi.

  2. Lisää omenasose, vanilja ja jogurtti. Sekoita hyvin.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.


Kokoa & paista

  1. Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan.

  2. Ripottele päälle puolet murotaikinasta.

  3. Kaada loput taikinat päälle ja viimeiseksi loput murotaikinasta.

  4. Paista uunissa 50-60 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

  5. Irrota kakku vuoasta ja annan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sekoita kuorrute & koristele

  1. Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi keskenään kuorrutteeksi.

  2. Koristele kakku vaahterasiirappiseoksella.


Säilyvyys

  • Kakku säilyy hyvänä noin viikon verran, kun säilytät sen ilmatiiviisti pakattuna.

  • Voit leipoa sen pari päivää ennakkoon, maku paranee ajan kanssa.

  • Voit pakastaa kakun ilman vaahterasiirappikuorrutetta.



Vinkki! Haluatko leipoa kakusta gluteenittoman version? Löydät sen version Helsingin Sanomien sivuilta!



Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

4 kommenttia


Vieras
08.5.

Kiitos tästä reseptistä!Aion kokeilla,olen kahvikakkujen ystävä.Koska rajoitteenani on gluteenittomuus,vähän aina jännitän uusia kokeiluja .Saa nähdä,onnistuuko;)

Olet kyllä inspiroinut minua vahvasti vegaaniseen suuntaan,kasvissyöjä olen ollut jo 45 vuotta, veganismiakin kokeillut muutamaan otteeseen.Leipominen on gluteenittomuudestakin johtuen ollut kompastuskivi.

Tykkää
Vastataan

Kiitos viestistä, ihana kuulla että olet saanut täältä inspiraatiota vegaaniseen suuntaan! :) Gluteeniton leivonta on paljon toivottu teema, ja aion paneutua siihen entistä enemmän, niin saadaan jakoon lisää myös loistavia vegaanisia ja gluteenittomia reseptejä! :) Toivottavasti tämä kakku onnistuu sinulta hyvin!

Tykkää

Vieras
18.5.2023

Kuuluisiko tuossa olla 5 1/2 dl vehnäjauhoa, kun minulla paperille kirjoitetussa ohjeessa, jonka kopioin aiemmasta blogistasi, lukee että siihen tulisi 5 1/2 eikä 5 1/5 dl? Toki olen saattanut itsekin kirjoittaa väärin epähuomiossa siihen paperille sen määrän :)

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
23.5.2023
Vastataan

Hei! Kiitos huomiosta! Kyllä, pitäisi olla 5 1/2 dl. Alkuperäisessä reseptissä mitta oli kirjoitettuna 5,5 dl ja siitä ilmeisesti jäänyt virhe. Käyn korjaamassa virheen, vaikka voi olla, että tuolla vähän hassullakin mitalla (5 1/5 dl) onnistuu hyvin. :)

Tykkää
bottom of page