Vegaaninen vaahterasiirappi-kahvikakku
- Tiina Tohu
- 12.2.2022
- 2 min käytetty lukemiseen
Päivitetty: 25.8.
Mehukas ja kostea, vaahterasiirapilla ja tummalla sokerilla makeutettu kakku on hurmaava tarjottava kahvin kaveriksi. Ehkä vähän vaatimattoman näköinen, mutta mielettömän herkullinen kakku on peräisin Sara La Fountainin á la Sara -kirjasta vuodelta 2005, ja nyt se on kaikkien saatavilla vegaanisena versiona. Olkaa hyvä! Tämä kakku kannattaa leipaista ja kutsua kaverit kylään!

Voit huoletta leipoa kakun päivää, paria ennen sen tarjoamista - maut sen kuin paranevat odotellessa.
Jos haluat leipoa kakusta gluteenittoman version, kurkkaa resepti Helsingin Sanomien sivuilta!

Reseptin kuvat kirjasta Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti. Kuvannut Satu Hietanen
VEGAANINEN VAAHTERASIIRAPPI-KAHVIKAKKU
24 cm irtopohjavuokaan
Reseptin alkuperä: veganisoitu Sara La Fountainin reseptistä
Raaka-aineet
Taikina
200 g margariinia
3 dl sokeria
1 1/2 dl omenasosetta
2 tl vaniljasokeria tai nestemästä vaniljaa
2 1/2 dl kaura- tai soijajogurttia
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
Murotaikina
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kaneli
ripaus suolaa
3 rkl margariinia
Kuorrutus
1 dl tomusokeria
1/2 dl vaahterasiirappia
Esivalmistele
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Voitele reunat.
Tee murotaikina
Nypi kaikki ainekset sekaisin murumaiseksi seokseksi.
Valmista taikina
Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää omenasose, vanilja ja jogurtti. Sekoita hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Kokoa & paista
Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan.
Ripottele päälle puolet murotaikinasta.
Kaada loput taikinat päälle ja viimeiseksi loput murotaikinasta.
Paista uunissa 50-60 minuuttia kunnes kakku on kypsä.
Irrota kakku vuoasta ja annan jäähtyä ennen kuorruttamista.
Sekoita kuorrute & koristele
Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi keskenään kuorrutteeksi.
Koristele kakku vaahterasiirappiseoksella.
Säilyvyys
Kakku säilyy hyvänä noin viikon verran, kun säilytät sen ilmatiiviisti pakattuna.
Voit leipoa sen pari päivää ennakkoon, maku paranee ajan kanssa.
Voit pakastaa kakun ilman vaahterasiirappikuorrutetta.
Vinkki! Haluatko leipoa kakusta gluteenittoman version? Löydät sen version Helsingin Sanomien sivuilta!
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Kiitos tästä reseptistä!Aion kokeilla,olen kahvikakkujen ystävä.Koska rajoitteenani on gluteenittomuus,vähän aina jännitän uusia kokeiluja .Saa nähdä,onnistuuko;)
Olet kyllä inspiroinut minua vahvasti vegaaniseen suuntaan,kasvissyöjä olen ollut jo 45 vuotta, veganismiakin kokeillut muutamaan otteeseen.Leipominen on gluteenittomuudestakin johtuen ollut kompastuskivi.
Kuuluisiko tuossa olla 5 1/2 dl vehnäjauhoa, kun minulla paperille kirjoitetussa ohjeessa, jonka kopioin aiemmasta blogistasi, lukee että siihen tulisi 5 1/2 eikä 5 1/5 dl? Toki olen saattanut itsekin kirjoittaa väärin epähuomiossa siihen paperille sen määrän :)