top of page

Vegaaninen valkosipuli-juustobabka

Päivitetty: 5. huhtik. 2023

Kun haluat valmistaa yhtä aikaa näyttävän ja helpon suolaisen leivän, leivo tämä valkosipuli-juustobabka. Pumpulinpehmeä, mehukas ja ihanan valkosipulinen babka on täydellistä sormilla nyhdettävää uunikuumana, mutta leikkautuu kauniisti jäähdyttyään.



Jos haluat kuvalliset ohjeet babkan taitteluun, voit katsoa ne korvapuustibabkareseptistäni.



 

VEGAANINEN VALKOSIPULI-JUUSTOBABKA

kaksi pitkoa


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Taikina

  • 150 g margariinia

  • 2 1/2 dl kasvimaitoa

  • 25 g tuorehiivaa

  • 1 1/2 rkl sokeria

  • 1 1/4 tl suolaa

  • 6 1/2 - 7 dl vehnäjauhoja


Täyte

  • 1 pkt (á 220 g) vegaanista Auran valkosipuli-persiljalevitettä (tai muuta valkosipulilevitettä)

  • 1 puntti tuoretta basilikaa

  • 150 g vegaanista juustoraastetta

  • suolaa


Voiteluun

  • 1/2 dl kauraruokakermaa


Valmista babkataikina

  1. Sulata margariini kattilassa ja lisää kasvimaito. Kokeile lämpötila ja anna tarvittaessa jäähtyä kädenlämpöiseksi.

  2. Siirrä margariini-maitoseos leivontakulhoon ja murenna hiiva joukkoon.

  3. Lisää sokeri, suola ja valtaosa jauhoista ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jatka jauhojen lisäämistä, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoilta, mutta on vielä pehmeää. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, ja jätä sitten lepäämään peitettynä 10-15 minuutiksi.


Valmistele täytteet

  1. Silppua basilika

  2. Raasta juusto

Muotoile babkat

  1. Kun taikina on levännyt, ota se työpöydälle ja kaulitse noin 40 cm x 50 cm kokoiseksi levyksi.

  2. Levitä valkosipulilevite tasaisesti taikinan päälle. Ripottele päälle basilika ja juusto. Ripottele pinnalle myös hieman suolaa.

  3. Rullaa levy tiukaksi rullaksi.

  4. Leikkaa rulla ensin leveyssuunnassa kahteen osaan, jotta saat kaksi taikinapitkoa.

  5. Ota ensimmäinen taikinapitko ja leikkaa se pituussuunnassa kahtia.

  6. Aseta taikinapitkon puolikkaat leikkauspinta ylöspäin työpöydälle ja nipistä puolikkaiden päät kiinni toisiinsa.

  7. Nosta toinen taikina ristikkäin toisen päälle ja toista pitkon loppuun saakka. Nipistä taikinoiden toisetkin päät yhteen.

  8. Toista toiselle taikinapitkolle ja nosta letitetyt babkat voideltuihin leipävuokiin.

  9. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa, noin 45 minuuttia.

  10. Lämmitä uuni 175 asteeseen kohotuksen loppuvaiheessa.

Viimeistele & paista

  1. Voitele babkat kaurakermalla.

  2. Paista babkat uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet.

  3. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoista ritilälle jäähtymään.


Säilyvyys

  • Babkat säilyvät hyvänä huoneenlämmössä 2-3 päivää.

  • Ne kestävät myös pakastuksen.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


1 846 katselukertaa6 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page