Babka on perinteinen juutalainen herkku, mutta ajattelin että korvapuustitäyte sopisi täydellisesti sen väliin - ja niin totta vie sopii! Pullaan verrattuna tämä babka on rakenteeltaan rasvaisempi ja muistuttaa briossitaikinaa. Todella herkullinen leivonnainen, suosittelen kokeilemaan!
![](https://static.wixstatic.com/media/3146c0_704543707b6b4ac5b60af9744fca13b7~mv2.png/v1/fill/w_820,h_1063,al_c,q_90,enc_auto/3146c0_704543707b6b4ac5b60af9744fca13b7~mv2.png)
Babka rullataan samalla tavalla kuin korvapuusti, mutta taikinarulla leikataan kahteen osaan ja punotaan kauniiksi pitkoksi.
![](https://static.wixstatic.com/media/3146c0_1c96f09f3c2b435181b35b65809e179a~mv2.png/v1/fill/w_818,h_1048,al_c,q_90,enc_auto/3146c0_1c96f09f3c2b435181b35b65809e179a~mv2.png)
Yhdestä taikinasta valmistuu kaksi pitkoa. Niiden paistaminen onnistuu helposti leipävuoassa.
![](https://static.wixstatic.com/media/3146c0_c14f0d9580d145bf90c0ba65cfd154b1~mv2.png/v1/fill/w_820,h_1095,al_c,q_90,enc_auto/3146c0_c14f0d9580d145bf90c0ba65cfd154b1~mv2.png)
VEGAANINEN KORVAPUUSTIBABKA
2 pitkoa
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Taikina
150 g leivontamargariinia
2 1/2 dl rasvaista kasvimaitoa (kookosmaito tai baristamaito)
25 g tuorehiivaa
3/4 dl sokeria
3/4 tl suolaa
6 1/2 - 7 dl vehnäjauhoja
(lisää halutessasi 1 1/2 tl kardemummaa)
Täyte
1 1/2 dl huoneenlämpöistä margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 rkl kanelia
1/4 tl suolaa
Voiteluun
1/2 dl kaurakermaa (voit ohentaa tilkalla kasvimaitoa)
raesokeria
Ohje
Valmista babkataikina
Sulata margariini kattilassa ja lisää kasvimaito. Kokeile lämpötila ja anna tarvittaessa jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Siirrä margariini-maitoseos leivontakulhoon ja murenna hiiva joukkoon.
Lisää sokeri, suola ja valtaosa jauhoista ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jatka jauhojen lisäämistä, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoilta, mutta on vielä pehmeää.
Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, ja jätä sitten lepäämään peitettynä 10-15 minuutiksi.
Valmista täyte
Sekoita pehmeä margariinia, fariinisokeri, kaneli ja suola tasaiseksi tahnaksi.
Muotoile babkat
Kun taikina on levännyt hetken, ota se työpöydälle ja kaulitse noin 40 cm x 50 cm kokoiseksi levyksi.
Levitä korvapuustitäyte tasaisesti taikinan päälle ja rullaa levy tiukaksi rullaksi.
Leikkaa rulla ensin leveyssuunnassa kahteen osaan, jotta saat kaksi taikinapitkoa.
Ota ensimmäinen taikinapitko ja leikkaa se pituussuunnassa kahtia.
Aseta taikinapitkon puolikkaat leikkauspinta ylöspäin työpöydälle ja nipistä puolikkaiden päät kiinni toisiinsa. Nosta toinen taikina ristikkäin toisen päälle ja toista pitkon loppuun saakka. Nipistä taikinoiden toisetkin päät yhteen.
Toista toiselle taikinapitkolle ja nosta letitetyt babkat voideltuihin leipävuokiin
Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa, noin 45 minuuttia.
Voitele babkat kaurakermalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista babkat 175 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes babkat ovat kypsyneet. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoista ritilälle jäähtymään.
Säilyvyys
Babka maistuu hyvältä sekä tuoreena, että seuraavana päivänä. Säilytä peiteltynä seuraavaan päivään, etteivät ne kuivu.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments