top of page

Vegaaniset sitruunarahkapullat

Vegaaniset sitruunarahkapullat rusinoilla ovat taivaallinen herkku, joka sopii loistavasti etenkin pääsiäiseen. Perinteinen resepti, mutta suoraviivaisesti leivottuna: käytin näihin pulliin nimittäin valmista sitruunarahkaa. Kyllä - sellaista on nykyään saatavana myös vegaanisena!




 

VEGAANISET SITRUUNARAHKAPULLAT

10 kpl


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Pullataikina

  • 2 1/2 dl kasvimaitoa

  • 25 g tuorehiivaa

  • 1 dl sokeria

  • 3/4 tl suolaa

  • 4 g kardemummaa

  • noin 6-7 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl pehmeää margariinia


Rahkatäyte

  • 3 prk (á 130g) Valio Oddlygood Dessert Dreamy Lemon

  • 1 1/4 dl rusinoita


Voiteluun

  • aquafabaa (säilykekikherneiden lientä) tai muuta haluamaasi nestettä voiteluun


Valmista pullataikina


  1. Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi.

  2. Kaada maito leivontakulhoon ja lisää tuorehiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.

  3. Lisää valtaosa jauhoista (5-6 dl) ja alusta kiinteäksi taikinaksi.

  4. Lisää pehmeä margariini nokareina ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Lisää tässä vaiheessa jauhoja, mikäli sille on tarvetta. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla, mutta muista että taikinan täytyy olla myös helposti käsiteltävää.

  5. Peitä taikinakulho liinalla ja anna levätä 10-15 minuuttia ennen leipomista.


Muotoile pullat

  1. Ota levännyt taikina työpöydälle ja jaa se 10 osaan.

  2. Leivo taikinat pyöreiksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle liinalle kohoamaan kaksinkertaiseksi, noin 45 minuutiksi.

  3. Lämmitä uuni 225 asteeseen kohoamisen loppuvaiheessa.


Valmista täyte

  1. Sekoita kulhossa sitruunarahka ja rusinat.


Viimeistele & paista pullat

  1. Kun pullat ovat kohonneet, kasta juomalasin pohja vehnäjauhoissa ja paina jokaisen pullan keskelle kolo.

  2. Voitele reunat aquafaballa.

  3. Lusikoi sitruunarahka pullan koloihin.

  4. Paista uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsyneet kauttaaltaan.


Säilyvyys

  • Pullat ovat parhaimmillaan paistopäivänä, mutta ne kestävät hyvin myös pakastuksen.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

2 018 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page