top of page

Vegaaniset vadelma-tuorejuustopullat

Päivitetty: 15. elok. 2023

Tahmeat ja suussasulavat vadelmapullat kätkevät sisäänsä rahkatäytteen, ja lopputulos viimeistellään tuorejuustokuorrutteella. Nämä upeat vuokapullat vievät kielen mennesään!



Voit käyttää pulliin makusi mukaan tuoreita tai pakastevadelmia. Myös ulkomaiset pakastevadelmat käyvät, koska täyte kuumenee kunnolla uunissa. Olen itse leiponut pullat pakastevadelmien kanssa, sillä ne on helppo murskata muruksi, jolloin pullapitkon kääriminen on myös helppoa.






Tekeekö mieli leipoa lisää pullia? Kokeile näitä reseptejä:






 

VEGAANISET VADELMA-TUOREJUUSTOPULLAT

12 pullaa, noin 20 x 30 cm vuokaan


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Pullataikina

  • 2 1/2 dl kasvimaitoa

  • 25 g tuorehiivaa

  • 1 dl sokeria

  • 3/4 tl suolaa

  • 4 g kardemummaa

  • noin 6-7 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl pehmeää margariinia


Täyte

  • 200 g vegaanista rahkaa (Alpro Greek Style tai Oddlygood Dessert Dreamy Lemon tuomaan sitruunaista raikkautta)

  • 200 g pakastevadelmia


Voiteluun

  • aquafabaa


Tuorejuustokuorrute

  • 200 g vegaanista tuorejuustoa (kuten Oatly)

  • 1 dl tomusokereia

  • 1/2 dl margariinia

  • ripaus suolaa


Valmista pullataikina

  1. Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi.

  2. Kaada maito leivontakulhoon ja lisää tuorehiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.

  3. Lisää valtaosa jauhoista (5-6 dl) ja alusta kiinteäksi taikinaksi.

  4. Lisää pehmeä margariini nokareina ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Lisää tässä vaiheessa jauhoja, mikäli sille on tarvetta. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla, mutta muista että taikinan täytyy olla myös helposti käsiteltävää.

  5. Peitä taikinakulho liinalla ja anna levätä 10-15 minuuttia ennen leipomista.


Muotoile pullat

  1. Ota levännyt pullataikina jauhotetulle pöydälle ja kaulaa se noin 40 x 50 cm kokoiseksi levyksi.

  2. Levite rahka tasaisesti pullataikinan päälle.

  3. Murskaa pakastevadelmia pussissa pienemmiksi paloiksi ja ripottele rahkan päälle.

  4. Rullaa taikinasta tiukka pitko ja nipistä sauma kiinni. Leikkaa pullataikina 12 osaan.

  5. Voitele n. 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka ja asettele pullat vieretysten vuokaan.

  6. Kohota pullat kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 45 minuutin ajan.


Paista pullat

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen kohoamisen loppuvaiheessa.

  2. Voitele kohonneet pullat aquafaballa.

  3. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet kauttaaltaan.


Valmista täyte & kuorruta pullat

  1. Sekoita tuorejuuston tomusokeri ja ripaus suolaa.

  2. Sulata margariini ja sekoita kuorrutteen joukkoon.

  3. Levitä tuorejuustokuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle.

  4. Viimeistele halutessasi tuoreilla marjoilla ja kukilla.


Säilyvyys

  • Pullat säilyvät hyvänä jääkaapissa 2-3 päivän ajan. Peitä kelmulla tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

2 754 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 comentarios


Invitado
07 jun 2023

Ohje oli helppo ja nopea tehdä. Omani otin turhan aikaisin uunista, mutta maistuu silti hyvin. Tuoreena vadelman maku oli liian voimakas omaan ja puolison suuhun, mutta seuraavana päivänä oikein hyvä. Voi ehkä uudestaankin tehdä, vaikka ollaan kyllä niin suklaisten ystäviä, että saa nähdä 🤭

Me gusta
Tiina Tohu
Tiina Tohu
19 jun 2023
Contestando a

Tiedätkö, tää sama toimii kyllä myös jos laitat vadelmatäytteen tilalta suklaaganachea tai suklaa-hasselpähkinälevitettä! Kiva kuulla että tartuit myös vadelmaiseen leivonnaiseen, ja ihana kuulla että maistui silti!

Me gusta
bottom of page