top of page

Vegaaniset cheddar-timjamitangot

Nopeasti valmistuvat cheddar-timjamitangot sopivat loistavasti osaksi joulun napostelu- ja juustolautasia, tai voit tarjota niitä keittojen lisukkeena.




VEGAANISET CHEDDAR-TIMJAMITANGOT

12 kpl


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet

  • 3 levyä lehtitaikinaa

  • 1 dl (vajaa 100 g) vegaanista cheddar-juustoa (käytin Violife Epic Mature Cheddaria)

  • pieni kourallinen tuoretta timjamia

  • suolaa, pippuria, kaurakermaa

Esivalmistele


  • Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  • Ota lehtitaikinalevyt sulamaan

Valmista tangot

  1. Kaulitse lehtitaikinalevyt leveyssuunnassa hieman ohuemmaksi.

  2. Voitele levyt kaurakermalla ja rouhi päälle mustapippuria ja hieman suolaa.

  3. Riivi timjaminlehdet oksista ja ripottele levyjen päälle.

  4. Raasta cheddarjuusto ja ripottele päällimmäiseksi. Painele juusto tiiviisti kiinni taiknalevyyn.

  5. Leikkaa jokainen levy pituussuunnassa neljään osaan.

  6. Kieputa taikinasuikaleet kierteille ja nosta leivinpaperin päälle. Jätä tankojen väliin tarpeeksi tilaa.

  7. Voitele taikinakohdat kaurakermalla paremman paistovärin vuoksi.

  8. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes tangot ovat saaneet kauniin värin.


Säilyvyys

  • Lehtitaikinaleivonnaiset ovat parhaimmillaan paistopäivänä syötynä.


Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

251 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page