Vegaaniset omenareseptit: parhaat ideat syksyn omenista
- Tiina Tohu
- 12.9.
- 2 min käytetty lukemiseen
Syksyn omenat ovat parhaimmillaan juuri nyt! Olen koonnut tähän postaukseen kaikki ihanat vegaaniset omenareseptini, jotka sopivat niin arjen välipaloihin kuin viikonlopun herkkuhetkiin. Löydät täältä ohjeet kotitekoiseen sokerittomaan uuniomenasoseeseen, omenaviinietikan valmistukseen, vegaanisiin omenapiirakoihin ja -pulliin, sekä helppoihin omenavälipaloihin.
Olitpa sitten leivontafani tai haluat vain hyödyntää omenapuun satoa, tästä koostepostauksesta löydät monta herkullista tapaa nauttia syksyn omenasadosta!

Rahkaa, omenaa ja kanelisokeria kerroksittain mehevän piirakkapohjan päällä - tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. (Kuva: Satu Hietanen)

Suolakinuskia, omenaa ja saksanpähkinää - nämä syksyyn sopivat pullat muotoillaan helpoiksi kierrepulliksi, joista ei makua puutu!

Raastettu omena tuo pannukakkuihin ihanaa mehevyyttä - täydellinen syksyn aamupala on tässä! Mukana ohjeet, kuinka leipoa piirakka vauvoille ja taaperoille.

Upota omenasatoa näihin helppoihin välipaloihin: omenasta, kaurasta, pähkinävoista, vaahterasiirapeista ja mausteista syntyy syksyinen välipala. Mukana ohjeet, kuinka leipoa välipala vauvoille ja taaperoille sopivaksi.

Valmiista croissanttitaikinasta kieputetut omena-mantelicroissantit on ihana lisä esimerkiksi viikonloppuaamuihin. Huoletonta & hyvää!

Tämä omenapiirakka valmistaa vain muutamasta raaka-aineesta: omenista, kaurahiutaleista ja kookosöljystä (voit käyttää myös leivontamargariinia). Ihan loistava herkku arkisista raaka-aineista! Mukana ohjeet, kuinka leipoa piirakka vauvoille ja taaperoille.

Omenasose on jokasyksyinen klassikko! Uunissa valmistettuna omenasoseesta tulee paksumpaa ja täyteläisemmän makuista kuin keitettynä. Tee iso annos omenasosetta ja pakasta pitkin vuotta käytettäväksi leivontaan (voit korvata sillä kananmunan taikinoissa), välipaloihin, puuron ja jogurtin päälle nautittavaksi.

Uuniomenahillo on ihana lisuke pannukakkujen, puurojen ja muiden herkkujen kanssa - ja siitä saa tehtyä myös täydellisiä syksyisiä kakkuja ja leivonnaisia! Tämä resepti löytyy Urbaani vegendan pienestä herkkukirjasta (e-kirja, myynnissä verkkokaupassa) sekä vuoden 2025 seinäkalenterista.

Sen sijaan että nakkaat leivonnasta ylijääneet omanankarat kompostiin, kokeile valmistaa kotitekoista omenaviinietikkaa! Helppoa, edullista ja monikäyttöistä - omenaviinietikkaa voit käyttää salaatinkastikkeisiin, marinadeihin, sekä leivostaikinoihin. Tiesitkö, että taikinaan lisätty etikka auttaa yhdessä ruokasoodan kanssa kohottamaan taikinaa?
Toivottavasti löysit tästä koostepostauksesta uusi suosikkeja syksyn leivontahetkiin!
Leivoitko tämän postauksen resepteillä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen luomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti



Kommentit