top of page

Vegaaniset omena-kaurakupit

Päivitetty: 1. jouluk. 2022

Tuoreesta omenasta, kaurahiutaleista ja muutamasta muusta raaka-aineesta valmistuvat helpot omena-kaurakupit, jotka sopivat aamu-ja välipaloiksi koko perheelle. Jos leivot alle 1-vuotiaalle, lue reseptin lopusta erilliset vinkit tätä varten.



Näistä omena-kaurakupeista on tullut yksi meidän perheen vakiovälipaloja. Resepti on Hungry Vegan Maman YouTube-kanavalta, mutta olen kääntänyt sen metrisiin mittoihin ja muokannut reseptiä hieman. Lopputuloksena on simppeli herkku, joka on helppo pakata myös evääksi reppuun.


Toivottavasti nautit tästä reseptistä. Ei kun leipomaan!



 

VEGAANISET OMENA-KAURAKUPIT 14 kpl

Reseptin alkuperä: resepti käännetty ja hieman muokattu Hungry Vegan Maman Apple Pie Oatmeal Cups- reseptistä

Raaka-aineet


Märät aineet

  • 3 1/2 dl kasvimaitoa*

  • 1/2 dl vaahterasiirappia*

  • 2 rkl pellavarouhetta*

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 2 rkl maapähkinävoita

  • 1 1/2 dl omenasosetta


Kuivat aineet

  • 7 dl kaurahiutaleita

  • 1 rkl kanelia*

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl suolaa*


Lisäksi

  • 5 dl pilkottua omenaa


Ohje


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Voitele muffinipellin kolot kevyesti tai vuoraa ne paperivuoilla.


Valmista omena-kaurakupit

  1. Sekoita isossa kulhossa märät aineet ja pellava, anna seistä noin 5 minuuttia, jotta pellava turpoaa.

  2. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Lisää pilkotut omenat ja kääntele sekaan.

  4. Lusikoi taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes omena-kaurakupit ovat kypsyneet.


Säilyvyys

  • Omena-kaurakupit säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää.


Baby vegenda - leivo lapselle

Leivotko alle 1-vuotiaalle? Kurkkaa tähdellä merkatut kohdat ja tee tarvittavat muutokset:

  • Käytä kasvimaitoa, jota ei ole vitaminoitu

  • Voit halutessasi korvata vaahterasiirapin lisäämällä saman verran omenasosetta

  • Jätä pellavarouhe ja suola pois reseptistä

  • Valitse ceylonkaneli tavallisen tilalta


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

849 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
Oct 02, 2024

Millä maapähkinävoin voi korvata? Ei voida käyttää sitä allergian vuoksi

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Oct 15, 2024
Replying to

Maapähkinävoin voi korvata millä tahansa muulla pähkinävoilla tai siementahnalla (esim tahini) tai laittamalla 1 rkl rypsiöljyä tilalle 😊

Like
bottom of page